Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
4 Belgen in top-100 in Frankfurt
Nieuws

4 Belgen in top-100 in Frankfurt

Timmy Deman Frankfurt

We brachten eerder deze week al het verslag van de fantastische derde plaats van Alexandra Tondeur in de Ironman Frankfurt, maar er waren nog een paar sterke Belgen aan het werk op het EK en daarvan brengen we graag nog een overzicht. Vier mannen plaatsten zich in de hitte bij de beste 100 atleten, met Timmy Deman op kop. Hij pakte de derde plaats in zijn age group en heeft zijn ticket voor Hawaii op zak.

Timmy was de snelste Belg in 9u01’39. Daarmee werd hij 46ste overall en derde bij de M35. Het leverde hem een ticket op voor Hawaii, waar hij in oktober voor het eerst aan het WK Ironman zal deelnemen. Een paar plaatsen achter hem kwam Michiel Vervisch als 50ste over de streep in 9u02’55, goed voor een achtste plaats in zijn age group. Met een tijd van 9u15’43 was Lukas Bosmans de derde Belg. Bossie werd 78ste en 12de in zijn age group. De vierde Belg in de top-100 was Bruce Van De Moortele die de 8ste plaats behaalde in zijn categorie en 84ste werd in 9u18’41.

Vader en zoon Vervisch

Terwijl Michiel Vervisch als tweede Belg binnenkwam, deed zijn papa Stefaan nog een stuk beter. Want met een indrukwekkende tijd van 9u25’24 stormde hij naar de winst bij de M55 categorie. Hij zette de nummer twee op meer dan twintig minuten. Ook de derde plaats bij de M55 was voor een Belg: Daniel Denooz pakte het brons. Vader en zoon Vervisch stonden in 2010 al eens samen aan de start in Hawaii en ook in Frankfurt maakten ze er samen een feestje van.