Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duffy en Mola winnen WTS Hamburg, Belgen op 2de rij
Nieuws

Duffy en Mola winnen WTS Hamburg, Belgen op 2de rij

Flora Duffy Hamburg 2017

In de World Triathlon Series werd er zaterdag in Hamburg gestreden in een sprinttriatlon. Mario Mola toonde er nog eens dat hij nog altijd tot de absolute top behoort. Bij de vrouwen werd de aanvalslust van Flora Duffy alweer beloond met een verdiende zege. Claire Michel werd door een motor die een houten ramp vernielde terugverwezen naar de tweede rij en bij de mannen kostte een slechte wissel in T2 Peter Denteneer de aansluiting in het lopen.

Simon De Cuyper miste de grote groep na de 750 meter zwemmen, maar een achillesblessure verhinderde hem sowieso om uit te lopen in Hamburg. De ruim 200.000 toeschouwers zagen wel een sterke Peter Denteneer. Die kwam als vierde uit het water en hij bleef attent mee vooraan fietsen. Helaas viel zijn laatste wissel tegen waardoor hij meteen tot achtervolgen gedwongen was. In de 5 km lopen sleepte hij nog een 28ste plaats uit de brand. Mario Mola bleek de snelste loper maar in de achtervolging kregen we een redelijke verrassing met Jacob Birthwistle en Ryan Sissons die onder andere Gomez en Murray te snel af waren voor plaatsen twee en drie.

Bij de vrouwen zat Claire Michel in de grote groep toen een motor door een houten ramp zakte, daarbij een gat achterlatend waardoor heel wat vrouwen tijdens het fietsen opgehouden werden. Claire Michel was één van de slachtoffers en zag de kopgroep van een 25-tal dames meer dan een minuut wegrijden. In het lopen raapte ze nog een paar koploopsters op om uiteindelijk op de 21ste plaats te eindigen. Voorin was tijdens het fietsen Flora Duffy weggeglipt. Onder andere Jessica Learmonth ging nog in de achtervolging maar de Bermudaanse was opnieuw te sterk en won overtuigend. Ashleigh Gentle werd tweede voor Nieuw-Zeeland en de Duitse Laura Lindemann maakte het thuispubliek helemaal gek met een knappe spurt naar brons.

Hamburg WTS 2017

Zondag staat in Hamburg nog het WK Mixed Team Relay op het programma met naast Claire Michel ook Laura Swannet, Christophe De Keyser en Jelle Geens.

Niveau A-finale net wat te hoog

Litouwen EK Jeugd A finale 2017

Zaterdag was er ook de A-finale van het EK Jeugd in Litouwen. De drie Belgische meisjes hadden zich vlot weten te plaatsen in de semi-finals, maar in de finale lag het niveau bijzonder hoog. De Belgische meisjes waren wat onder de indruk van de agressiviteit en het gevecht in het zwemmen. Cato Cassiers had niet dezelfde benen als in haar semi-final (waarin ze derde werd) en pakte een 25ste plaats. Hannelore Willen betaalde nog wat leergeld in haar tweede triatlonseizoen. Zij werd 29ste. Beste Belgische was Hanne Peeters die na een goed loopnummer de 14de plaats pakte.

Panevezys EK Jeugd