Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Suetens en Meersman winnen in Aarschot
Nieuws

Suetens en Meersman winnen in Aarschot

Suetens Aarschot 2017

Het was deze zondag aan het jonge talent in de Hageland Powertriatlon in Aarschot. Voor een alweer vol terras van De Knoet pakte belofte Tom Suetens de overwinning. Ook de jonge Sybren Baelde mocht mee op het podium. Bij de dames won Sweta Meersman overtuigend.

Bij de vrouwen moest Sweta Meersman stevig aan de bak. Ze telde een halve minuut achterstand op Stefanie Lefevre na het zwemmen. De Kalgirl bleef ook in de 60 km fietsen op kop, maar in de 15 km lopen maakte Meersman het verschil. Ze pakte nog vier minuten op Lefevre en won vlot. Frauke Timmerman verraste met een knappe derde plaats.

En zo werd het een dubbel feestje want ook haar vriend Pamphiel Pareyn mocht naar het podium. Pamphiel was de op één na beste zwemmer, maar Tom Suetens, die als eerste uit de Plas van Rotselaar kwam, reed stevig door en bouwde tijdens de 60 km een voorsprong uit van meer dan een minuut. Dat verschil werd nog groter in het lopen. Na de Caveman Triatlon eerder dit jaar in Kanne pakte TurboTom nu een overtuigende overwinning in Aarschot. Meer dan drie minuten later kwam Pareyn als tweede binnen. Sybren Baelde werd derde.

In de sprinttriatlon won Jolien Vermeylen met flink verschil van Sharon Van Leuven en Sofie Rubbrecht. Bij de mannen was Jarne Verhaegen de beste voor Sander Heemeryck en Jeroen Vandael.

Aarschot 2017