Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac en KTT in top-5 EK clubs, Tribe 3de bij juniores
Nieuws

Atriac en KTT in top-5 EK clubs, Tribe 3de bij juniores

Accent Tribe 3de Banyoles 2017

In Banyoles hebben de Belgische ploegen het dit weekend schitterend gedaan op de Europese kampioenschappen voor clubs, zeg maar de Champions League finale van het triatlon. Per land worden de twee of drie sterkste ploegen van de teamcompetities uitgenodigd voor deze Europese titelstrijd. Bij de elites was Atriac Antwerpen de beste Belgische ploeg op een vierde plaats. Vlak achter hen werd KTT Zamaro Wilier vijfde. Bij de juniores deden we nog beter met een indrukwekkende derde plaats voor het jonge kwartet van Accent Tribe Vilvoorde.

Kiara Lenaertz was één van de vier atletes die voor Accent Tribe aan de start stond in de Mixed Team Relay triatlon. “Samen met Speedy Hanne (Peeters), Remco (Verbelen) en Antoon (Houben) stonden we aan de start in Banyoles. Hanne mocht 2′ na de elites de spits afbijten en wist de stok door te geven in tweede positie aan Remco. Hij wist deze positie te behouden, met enige achterstand op de eerste. Ik wist tijdens het zwemmen de eerste bij te halen en belandde zo in een groepje van 5, met 3 junioren en 2 elite teams. Tijdens het fietsen probeerde ik nog weg te springen, maar dit lukte niet. In het lopen slaagde ik er wel in en ik kon zo Antoon 12″ voorsprong geven. Hij werd echter al snel ingehaald door de sterke Romaric Forques (6e in Quarteira 2017 en 3e op EK jeugd 2016!) en de Brit Harry Pudell. Helemaal geen schande,” aldus een blije Kiara. Het goud ging naar het Spaanse Cidade de Lugo Fluvial. De Britten van East Midlands Triathlon Academy pakten het zilver.

Atriac Banyoles 2017 Dircken Barthelemy Mets Verstuyft Cloet

Bij de elites lag Atriac Antwerpen halfweg op medaillekoers. De Belgische kampioenen per ploeg (die in Doornik zowel bij de vrouwen als bij de mannen de titel wonnen dit seizoen) zetten Katrien Verstuyft als eerste atlete in. De olympiër kwam als tweede uit het water en reed het gat op leidster Melanie Santos meteen dicht. Katrien bleef bij de Portugese en gaf het stokje door aan Lander Dircken. Die deed het uitstekend en fietste samen met de Portugees Miguel Arroiolos aan kop toen ook favorieten Poissy met Aurelien Raphael en Pablo Dapena voor het Spaanse Cidade de Lugo Fluvial kwamen aansluiten. In het lopen moest hij een tiental seconden laten op de andere koplopers.

Valerie Barthelemy allersnelste dame

 

Maar dan was er Valerie Barthelemy. De Belgische kampioene sprinttriatlon zette de beste tijd van alle dames neer en bracht Atriac aan de leiding, samen met Poissy. Het Portugese Sport Lisboa e Benfica volgde op 4 seconden en de Spanjaarden volgden nog 14 seconden verder. Het zou superspannend worden. Slotatleet Tom Mets moest een klein gaatje laten in het zwemmen. Na het fietsen bleef het verschil tussen de tien en de vijftien seconden, maar in het lopen was het duidelijk dat Europees kampioen Joao Pereira een klasse te sterk was. Hij bezorgde Sport Lisboa e Benfica de Europese titel. Poissy Triathlon werd tweede op negen seconden en Cidade de Lugo Fluvial pakte 25 seconden later het brons. Atriac werd knap vierde op slechts 56 seconden van de winnaars en sneuvelde op 22 seconden van brons. Maar is het wel een mooie vaststelling dat een Belgische triatlonclub zich kan meten met Europa’s sterkste ploegen.

KTT Zamaro Wilier Banyoles Lambrechts Swannet Schoens Suetens

KTT Zamaro Wilier maakten het Belgische feestje compleet met een vijfde plaats. Achter de vier kopploegen lagen Laura Swannet, Adam Lambrechts (met een voor zijn doen heel sterk loopnummer), Quinty Schoens en Tom Suetens constant in strijd met het Spaanse Diablillos de Riva en het Franse Metz Triathlon. Tom Suetens sprintte uiteindelijk sneller dan Spanjaard Daniel Gonzalez en haalde zo de vijfde plaats binnen voor het Kempisch Triatlon Team.

TRIGT Doornik werd 14de met Kelly Decaluwe, Dylan Magnien, Emma Claisse en Romain Messiaen.

Banyoles 2017