Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen op toer: Odeyn en De Vet in UK, Swolfs in Oostenrijk
Nieuws

Belgen op toer: Odeyn en De Vet in UK, Swolfs in Oostenrijk

Hanne De Vet Jenson Button tri 2017

Niet alleen in de Ironman van Nice en de Challenge van Rome en IJsland deden de Belgen het goed. Ook Seppe Odeyn, Hanne De Vet en Sanne Swolfs trokken naar het buitenland voor een triatlon. Ze kwamen terug met een paar mooie ereplaatsen. Vooral bij Seppe Odeyn was dat een kleine verrassing, want voor de Flandrien was het zijn eerste triatlon van dit seizoen.

Castle Howard Triathlon 2017

De wereldkampioen duatlon trok samen met coach Stefaan De Vliegher naar de Castle Howard triatlon. Castle Howard ligt in het graafschap York en is één van die typische wedstrijden uit de Castle Triathlon Series, met de finish steevast aan één van die statige Britse kastelen. Maar Castle Howard geniet sinds twee jaar de meeste bekendheid dankzij die schitterende finish van de 9-jarige Bailey, die de harten van alle triatlonfans stal.

Seppe Odeyn Castle Howard 2017

Stefaan zelf had ook in tijden geen triatlon meer gedaan, maar werd op de halve triatlon wel knap 30ste en vijfde veteraan. Seppe deed nog een stuk beter. Hij nam ook deel aan ‘The Gauntlet’, de halve afstand bij de Castle Howard Triathlon. Na de 1900 meter zwemmen mocht Seppe alweer aan een inhaalrace beginnen. Die leidde hem bijna naar de overwinning. Alleen de Ier Aichlinn O’Reilly (die net zoals Odeyn een duatlonverleden heeft, maar vooral in het ETU triatlon circuit actief is) was sneller dan onze landgenoot. O’Reilly won in 4u21’40. Hij was 59 seconden sneller dan Odeyn. De Brit Richard Whitfield werd derde. 

Hanne De Vet 6de in Jenson Button triatlon

Jenson Button is in ons land vooral bekend als Formule 1 piloot, maar na zijn F1 carriere heeft hij, vooral in Engeland, naam en faam verworven als triatleet. Wat begon als een éénmalige triatlon is ondertussen uitgemond in verschillende wedstrijddeelnames van Button. En er is zelfs de Jenson Button Trust triatlon in Derby waaraan hij zelf deelneemt en waarvan de opbrengsten naar het goed doel gaan. Eerst zijn er de preliminaries over de supersprint afstand (200 zwemmen, 10 fietsen en 2,5 lopen). In de namiddag gaan de snelste atleten door naar de finale over een sprintafstand met 500 zwemmen, 20 fietsen en 5 lopen. Bij die finalisten troffen we Hanne De Vet. Onze landgenote is op trainingskamp met de Absolute Triathlon Squad. “Ik had zware benen na twee weken hard trainen met de absolute Triathlon Squad, maar het gevoel en het plezier zaten goed, met een mooie zesde plaats als resultaat,” liet Hanne weten.

Sanne Swolfs 5de in Trumer Triatlon

Sanne Swolfs Oostenrijk 2017

Sanne Swolfs combineerde deze week vakantie met een halve triatlon in Obertrum, Oostenrijk. Hij werd er vijfde tussen een aantal toppers. Horst Reichel en olympiër Andreas Giglmayer namen meteen voorsprong in het zwemmen en bleven ook op de fiets buiten schot. Daarachter streed Sanne mee voor de derde plaats. “Ondanks de aanwezigheid van ex-olympisch atleet (en dus topzwemmer) Giglmayer kon ik de schade in het zwemmen beperken. Samen met mij kwamen 2 atleten uit het water op een gedeelde 3e plaats. Na enkele klimkilometers leverde mijn Plasma weer schitterend werk en reed ik steeds verder weg van de concurrentie. Vóór me reden de 2 leiders ook een heel stevig tempo. Van dichter komen was ondanks mijn goed gevoel en hoogste wattage ooit geen sprake. Bij het begin van het loopnummer leek alles vast te liggen: plaats 1 en 2 waren iets te ver voor me, en achter me was er ook geen echt gevaar.

Maar dan begon de lijdensweg. Te weinig gegeten, de hitte, of was het iets anders? Ik liep amper nog en werd rond km 16 voorbijgesneld door de Oostenrijkse kampioen op de halve afstand Stefan Hehenwarter. Iets later kwam ook de Duitser Markus Liebelt voorbij. Vreemd genoeg bereikte ik de finish, en dat in een vijfde positie. Gezien het deelnemersveld geen schande, maar ik deed op die manier geen recht aan m’n zwem- en fietsprestatie. De wedstrijd zelf is prachtig, en een echte aanrader qua sfeer, parcours en natuurpracht. Nu een beetje rusten,” aldus de XCD-atleet.