Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
4 liter kippensoep na 11de plaats van Sam Gydé
Nieuws

4 liter kippensoep na 11de plaats van Sam Gydé

Sam Gyde Cai lesaffer Lake Placid 2017

Triatleten Sam Gydé en Cai Lesaffer trokken samen naar de States om hun tweede Ironman van het seizoen te zwemmen, fietsen en lopen. En dat deden ze op olympische grond, in Lake Placid. De foto van hen twee werd, zeer toepasselijk, genomen bovenaan de olympische schans waar in 1980 het schansspringen werd gehouden tijdens de Winterspelen. De prestatie van Sam was ook weer van olympisch niveau, met een elfde plaats overall. Cai deed het ook meer dan behoorlijk, maar zij viel net naast het podium in een zware wedstrijd.

“De Ironman van Lake Placid vindt plaats in de Adirondack mountains,” vertelt Sam. “Het is er bijzonder mooi, maar tegelijk is het ook één van de zwaarste triatlons in het Ironman-circuit.  Ik eindigde 11de overall en als eerste in mijn age group.  Daarmee was ik tweede amateur overall… Tja, met mijn leeftijd van 42 word ik al eens geklopt door iemand die 10 jaar jonger is 🙂 De wedstrijd startte goed met een voor mij uitstekende zwemproef van  1u01. In de 180 km fietsen zette ik de snelste amateur fietstijd neer in 4u50. Helaas kreeg ik in het lopen last van dehydratatie en de eruit voortvloeiende krampen speelden mij parten maar gelukkig bleef de schade beperkt. Ik was duidelijk niet de enige die ermee kampte. Na 9u13 was ik blij dat ik over de meet was. Daarna dronk ik maar liefst 4 liter warme kippensoep!”

Intermezzo richting Hawaii

“De kwalificatie voor Hawaii haalde ik reeds eerder op het jaar in Zuid-Afrika dus dit was een mooi intermezzo. Cai finishte net naast het podium in haar categorie en heeft gestreden voor wat ze waard is en eindigde toch mooi binnen de eerste 20% van het totale deelnemersveld van 2500 mannen en vrouwen.” De vriendin van Sam werd 118de bij de vrouwen. Ze liep het “olympic skating oval” binnen in 12u10’13.
 
Bij de pro’s won de Canadees Brent McMahon de wedstrijd in een nieuw parcoursrecord van 8u14’04. Andy Potts (USA) werd meer dan 23 minuten later tweede en zijn landgenoot Justin Daerr werd derde.