Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Petralia wint Alpe d’Huez duatlon
Duathlon

Jan Petralia wint Alpe d’Huez duatlon

Jan Petralia Alpe d Huez 2017

Het jaarlijkse duursportfeestje op Alpe d’Huez is opnieuw begonnen. Vandaag dinsdag mochten de duatleten de spits afbijten en vooraan in de wedstrijden troffen we een aantal sterke Belgen. Jan Petralia en Tim Van Hemel kwamen na een snelle eerste run als eersten bij de voet van Alpe d’Huez. Petralia reed de 26 bochten vlot naar boven en pakte een verdiende overwinning. Tim Van Hemel zakte wat weg tijdens de klim.

Hoewel het een korte afstand betreft, met vertrek aan Bourg d’Oisans, is het toch één van de zwaarste duatlons ter wereld. Petralia en Van Hemel waren eerder al succesvol op Alpe d’Huez. Jakke Petrol werd er 6de in 2013 en in 2015 pakte hij er de vijfde plaats. Maar nu was niemand opgewassen tegen onze landgenoot. Die liet Van Hemel al snel in de steek op de flanken van Alpe d’Huez en stormde naar de overwinning in 1u21’14. Bijna drie minuten later kwam de Franse international Yannick Cadalen over de streep als tweede. Emile Blondel werd derde. Tim Van Hemel, vorig jaar nog tiende in de duatlon, pakte de zesde plaats in 1u27’40. Voor Tim was de duatlon opnieuw in voorbereiding op de short distance triatlon. Die wordt vrijdag gehouden. Hij start dan samen met Neal Van Vaerenbergh. Vorig jaar werd Van Hemel er tweede achter Dan Wilson.

Bij de vrouwen won Cecile Lejeune verrassend van Marion Gay-Pageon. Cecile sloeg pas in het looponderdeel toe nadat Gay-Pageon het grootste deel van de klim op Alpe d’Huez voor haar rekening had genomen. Marion Legrand werd derde. De Nederlandse Miriam Van Reijen, vorig jaar nog winnares, werd vierde. Onze landgenote Emma Claisse had een sterke wedstrijd en streed constant mee voor een top-5 plaats. Op het laatste deel van de klim moest ze toch wat meer tijd prijsgeven en ze passeerde na het fietsonderdeel op de vijfde plaats op zeven minuten van Marion Gay-Pageon. Ze finishte als zesde in 1u44’26 op iets meer dan 7 minuten van Lejeune.

Donderdag is er de LD triatlon met daarin ook heel wat Belgen…