Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goud en 2 keer zilver bij EK age group cross duatlon
Belgium3Team

Goud en 2 keer zilver bij EK age group cross duatlon

 

Didier Nele Jorn Carl EK Roemenie 2017

De Belgische age groupers hebben vandaag donderdag het goede voorbeeld gegeven aan de pro’s op het EK cross duatlon in het Roemeense Targu Mures. De eerste dag van het Transilvania European Cross Festival leverde ons land meteen drie medailles op, met goud bij de vrouwen en twee keer zilver bij de mannen. Vrijdagmiddag komt Kris Coddens als grote favoriet bij de elites in actie. Hij doet in Transsylvanië dit weekend de dubbel en rekent twee keer op podium, in de cross duatlon én de cross triatlon.

Nele Vermeulen AG EK Cross duatlon 2017

Maar donderdag was het dus eerst aan de age groupers in de cross duatlon. Zij kregen een offroad parcours van 6,2 km lopen, 20 km mountainbiken en 3,1 km lopen voorgeschoteld. Bij de vrouwen zorgde Nele Vermeulen voor een uitschieter. Ze lag de hele wedstrijd in strijd voor een overall podiumplaats en werd knap vierde, goed voor goud in haar age group. De moeder van drie kinderen is nog maar aan haar tweede duatlonseizoen bezig, maar verzamelde al een paar sterke uitslagen dit jaar. In Roemenië had er zelfs meer ingezeten. “Had ik geen problemen met mijn ketting gekregen, dan zat er hier meer in. Nu heb ik tijd verloren omdat ik moest afstappen en het kettingprobleem verhelpen. Tot dat moment heb ik de top-3 altijd op de hielen gezeten. Ik ben alleszins blij met mijn gouden medaille en vierde plaats overall, want de voorbereiding was niet optimaal,” aldus de ETZA-atlete, die ook deel uitmaakt van de MTB-ladies van 3athlon.be partner BAIK in Nossegem. Nele werd in 2u19’19 vierde achter een Britse (die in 2u12’38 binnenkwam), een Oostenrijkse en een Roemeense.

Nele Vermeulen Targu Mures 2017

Bij de mannen plaatsten drie Belgen zich in de top-30. Dat waren niet toevallig ook drie landgenoten die vorig jaar aan het WK Xterra in Maui deelnamen. Jorn Van Der Veken was de snelste Belg. Hij werd 8ste overall in 1u44’32 en lag tijdens het mountainbiken zelfs op titelkoers. De Duitser Philip-Johannes Muller bleek in de slotrun te snel. Hij won in u44’09. Don Jorno pakte het zilver. Er was ook zilver voor Didier Vandenbosch, die tot halverwege het fietsen bij de M50 aan de leiding ging. De sympathieke triatleet-fotograaf van de BIN Nato ploeg werd uiteindelijk 26ste in 1u52’57. Iets verderop kwam Carl Salomez als 30ste binnen. Carfl werd vijfde in zijn age group.

Vrijdag om 13 u. start Kris Coddens aan zijn eerste titelrace van het weekend in de crossduatlon. Zondag om 16 u. doet hij een gooi naar een tweede podium in het EK crosstriatlon. Tussendoor is er donderdagavond nog de Dracula Night Run en op vrijdagavond de Dracula Night Swim…

Targu Mures EK xd AG F 2017