Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zwemmen toegelaten op BK Jeugd
Geen triatlon
Nieuws

Zwemmen toegelaten op BK Jeugd

Sint-Laureins zwemstart

Het was deze week even spannend in Sint-Laureins, waar het een tijdje wachten was op de goedkeuring van de gemeente om te mogen zwemmen in de Boerekreek, traditioneel de startplaats van de Boerekreektriatlon. Zaterdag wordt er het Belgisch kampioenschap bij de jeugd gehouden. Er waren de afgelopen weken wat vragen rond de waterkwaliteit, maar donderdag kwam er groen licht van het gemeentebestuur van Sint-Laureins. Burgemeester Franki Van de Moere bevestigde bij SMO-Specialized dat hij toestemming geeft om het zwemnummer door te laten gaan.

Alleen voor de Ironkids (die om 10 uur starten) heeft de organisatie besloten om het zwemnummer te schrappen, maar alle andere reeksen mogen in de Boerekreek zwemmen. En dat is goed nieuws voor het BK triatlon bij de jeugd, waar zaterdag meer dan 200 atleten aan deelnemen. Vanaf 11 u. starten de jeugdkampioenschappen en om 17 u. is er de nieuwe Boerekreek-sprinttriatlon. Alle info vind je op SMO-Specialized.be

Boerekreek 2017 affiche