Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers verpulvert tegenstand op Alpe d’Huez
Nieuws

Tine Deckers verpulvert tegenstand op Alpe d’Huez

Tine Deckers Alpe Huez bike 2017

De tweede dag van het duursportfestival op Alpe d’Huez heeft een tweede Belgische overwinning opgeleverd. Na Jan Petralia in de duatlon pakte Tine Deckers de overwinning in de LD triatlon. De Leuvense ontpopte zich tot een echte klimmer en ging op de Alpe du Grand Serre aan de leiding. Op de Col d’Ornon bleef haar voorsprong groeien en op de klim van Alpe d’Huez zelf telde ze de tegenstand helemaal uit. Timothy Van Houtem maakte het belgische succes compleet door tweede te worden.

Timothy Van Houtem 2de Alpe Huez

Van Houtem verloor in de 2 km zwemmen meer dan vijf minuten op de koplopers. In de 118 km fietsen maakte hij een groot deel van het verschil goed. Onze landgenoot zette de snelste fietstijd én de snelste beklimming van Alpe d’Huez (52’14) neer, maar de Duitse leider Christian Kramer bleef buiten schot. De Oostenrijker Thomas Steger, ploeggenoot van Marino Vanhoenacker en Michael Van Cleven, streed ook constant mee vooraan, tot zijn zadel afbrak en hij alleen nog maar op de trappers kon gaan staan, zoals je in onderstaande tweet kan bekijken:

Timo liep tijdens de 20 km lopen nog drie minuten in op Kramer, maar de Duitser haalde het uiteindelijk in 5u53’28. Van Houtem kwam als tweede over de streep in 5u55’44. De Fransman Kevin Rundstaler was derde.

Tine Deckers met 18 minuten voorsprong

Tine Deckers Alpe d Huez Run 2017

De achttiende plaats overall ging naar Tine Deckers, die een dijk van een wedstrijd had. Tine verloor in het zwemmen bijna drie minuten op een paar minder bekende namen, maar hield wel Lisa Roberts én topfavoriete Emma Pooley achter zich. De meervoudige wereldkampioene duatlon én winnaar van een olympische medaille in het wegwielrennen slaagde er echter niet in om dichterbij Tine te komen. Die had in de eerste lange klim van de Alpe du Grand Serre de koppositie overgenomen en ze zette de tegenstand op minuten. Aan de voet van Alpe d’Huez telde ze al meer dan zeven minuten op de concurrentie en na de 21 bochten lag Pooley al op meer dan een kwartier. De laatste 20 km lopen zijn nog bijzonder zwaar, maar Tine had genoeg reserve in de tank om in 6u28’32 de wedstrijd oververdiend te winnen. Ze liep zelfs twee minuten sneller dan Pooley, die als tweede dame binnenkwam na 6u46’35, op meer dan achttien (18!) minuten van Tine.

Uitslag Alpe d’Huez LD Triathlon