Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coddens ondanks hernia naar brons, seizoen voorlopig ten einde
Multisports

Coddens ondanks hernia naar brons, seizoen voorlopig ten einde

Kris Coddens 3 Targu Mures

Kris Coddens is op de Europese kampioenschappen in Targu Mures in zijn eerste opzet geslaagd, maar daar zal het ook bij blijven. Onze landgenoot pakte vrijdag bij de profs een bronzen medaille in de cross duatlon. Hij was van plan om zondag opnieuw een gooi te doen naar het podium tijdens het EK cross triatlon. Maar de laatste weken wordt hij geplaagd door een hernia in zijn nek. Na vandaag heeft hij dan ook besloten om niet te starten zondag en zijn seizoen voorlopig on hold te zetten en een oplossing te zoeken voor die hernia…

Kris had in Roemenië geen weerwoord tegen Brice Daubord. De Fransman startte met een verschroeiend snelle eerste run en zette Coddens en de andere concurrenten al op meer dan een minuut. Meestal slaagt de Torhoutenaar er wel in om wat goed te maken in het mountainbiken, maar daarin zag hij een verrassende Rus voorbij komen. Pavel Andreev was erg sterk op de mountainbike maar moest in het laatste lopen Daubord laten gaan. De Fransman won in 1u32’29. Andreev pakte het zilver in 1u1u33’44 en Kris Coddens pakte het brons in 1u34’19.

Kris laat in het post-race interview weten dat hij zondag niet start in het EK cross triatlon. “De hernia in zijn nek bezorgt me niet alleen fysiek pijn, ook mentaal is het zwaar. Ik had van het EK cross triatlon mijn hoofddoel gemaakt. Ik start echter niet zondag. Het ziet er voorlopig naar uit dat mijn seizoen er op zit. Ik wil eerst naar een oplossing zoeken voor die hernia. Uiteindelijk moet ik hier nog blij zijn met de derde plaats nadat Andreev me voorbijkwam op de fiets, al was het lopen hier best zwaar,” aldus een ontgoochelde Kris.