Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck wint Challenge Praag
Nieuws

Pieter Heemeryck wint Challenge Praag

Pieter Heemeryck wint Praag Challenge 2017

Hij was er al dichtbij voor eigen volk in de Challenge van Geraardsbergen maar in zijn tweede hoofddoel van het seizoen was het wel raak voor Pieter Heemeryck. Hij won zaterdag de Challenge Praag. Voor het eerst streek het internationale triatloncircuit neer in de Tsjechische hoofdstad. Pieter had een topdag en pakte zijn eerste grote internationale overwinning van het seizoen.

Hij won de wedstrijd voor voormalig Europees kampioen Andreas Dreitz en huidig Europees kampioen ETU Patrick Dirksmeier. Na het zwemonderdeel kwam Pieter als tweede uit het water. In de eerste fietskilometers kon hij reeds de koppositie nemen die hij uiteindelijk niet meer afgaf. 

Tijdens het looponderdeel kon Pieter zijn voorsprong nog vergroten, maar in de laatste ronde kwam Dreitz toch nog wat terug. Heemeryck won de wedstrijd uiteindelijk met een voorsprong van anderhalve minuut, goed voor zijn eerste internationale zege van het seizoen. 

“Na de Challenge van Geraardsbergen was ik toch vrij ontgoocheld door de gemiste eerste plaats,” vertelt de Reiger. “Vandaag kon ik het rechtzetten in een sterker deelnemersveld wat me zeker tevreden stelt. Vanaf nu gaat de focus volledig naar het WK 70.3 Ironman in Chattanooga waar ik vol voor een top-10 plaats zal gaan,” aldus de Domo-Scott atleet.

Bij de vrouwen haalde Lucy Charles het van Yvonne Van Vlerken. Liesbeth Leysen, ploeggenote van Pieter, werd 19de en pakte de winst in de F45 categorie. Kim Vandewaetere, de vriendin van ex-wereldkampioen duatlon Joerie Vansteelant, werd vijftigste. Opvallend was ook de tweede plaats bij de M18 van de jonge broer van Pieter, Sander Heemeryck…