Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Desaunois en De Bruyn winnen Beerse in het lopen
Nieuws

Desaunois en De Bruyn winnen Beerse in het lopen

Eline Desaunois Beerse 2017

De jubileum editie van denhoutsportief triathlon te Beerse werd getekend door een haasje-over wedstrijd bij zowel de vrouwen als de mannen. Bij de dames was het Sharon Van Leuven die van meet af aan resoluut voor de leiding koos. In de eerste wissel werd ze op de voet gevolgd door Eline Desaunois, maar tot een aansluiting kwam het niet. Ronde na ronde moest Eline een paar seconden prijs geven, toch wist ze Anke Storme te lossen op de fiets. Evelyn Bosch kwam Eline vervoegen in de laatste ronde en met z’n tweeën doken ze een kleine minuut na Sharon de wissel in. Bij de mannen was het een strijd tussen Tim Baelus en Sam De Bruyn…

Het tempo werd opgedreven door Eline Desaunois, die halfweg Sharon Van Leuven al te pakken had. Hierna verliep het minder vlot. “Ik kreeg bij het ingaan van de tweede ronde last van maagkrampen,” vertelt Eline. “Hierdoor stokte het tempo en kon ik mijn voorsprong moeilijker uitbouwen. Daarbij liep er juist achter mij een man in een gelijkaardig pak als Evelyn Bosch, dat het zij niet was kon ik met een glimp over mijn schouder niet zien, waardoor ik het tempo toch trachtte aan te houden,” aldus Eline. Ze kon wel de eerste plaats vlot vasthouden. Evelyn Bosch naderde tot op enkele meters van Sharon Van Leuven, maar moest vrede nemen met de derde plaats. Sharon werd tweede.

Beerse Sam De Bruyn 2017

Bij de heren was het Tim Baelus die het ruime sop koos. Solo in het zwemmen en solo op de fiets. Het duurde tot de ingang van T2 vooraleer Sam De Bruyn en Dominique Van Hemelen de aansluiting konden maken. Een dikke minuut later volgde het grote pak met onder andere Lander Sels.

De solo van Tim verliep niet zonder gevolgen. Genadeloos werd hij naar achteren geslagen en Sam gaf iedereen het nakijken. Na de eerste ronde had Lander Sels ook Dominique Van Hemelen al bijgebeend. Het podium lag vast, Sam De Bruyn won, Lander Sels werd tweede en Dominique Van Hemelen derde.