Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yorben Verboven pakt titel in alle categorieën
Nieuws

Yorben Verboven pakt titel in alle categorieën

BK JA Jun 2017

Het Belgisch kampioenschap triatlon bij de jeugd in Sint-Laureins gaat de geschiedenisboeken in. Voor het eerst in 15 jaar evenaart een atleet de prestatie van Bert Jammaer door zich in alle 4 de jeugdcategorieën tot kampioen van België te kronen. Yorben Verboven slaagde er zaterdag in aan de Boerekreek met een perfecte wedstrijd.

Na titels in 2011 bij de Jeugd C, 2013 bij de Jeugd B en 2015 bij de Jeugd A werd het opnieuw een feestje voor de atleet van het KTT-Zamaro-Wilier team. Hij is absoluut de man van de oneven jaren in de kampioenschappen. Yorben kreeg de titel niet cadeau. Vooral een sterke Joris Basslé bood heel wat weerwerk. “Ik wist dat Joris een sterke concurrent zou zijn, die is al het hele seizoen goed,” vertelde Yorben. “Toen hij na het zwemmen alleen op kop ging, hebben we op de fiets toch lang moeten jagen om hem bij te halen. Even heb ik zelfs getwijfeld of we hem zouden terugpakken. In het lopen heb ik dan alles gegeven, maar hij bleef lang aanklampen op een paar meter. Ik was dan ook superblij met mijn overwinning. Het is een fantastisch gevoel om in alle categorieën kampioen te zijn, nauwelijks te geloven,” aldus de KTT-Zamaro-Wilier atleet.

Ook in de andere categorieën was er spanning troef.

Zo pakte Robbe De Dobbelaere voor eigen volk enigszins verrassend de Belgische titel bij de Jeugd A na een lijf-aan-lijf gevecht met topfavoriet Rik Malcorps. Voor thuisatleet Robbe was het nog maar zijn tweede overwinning ooit bij de jeugd. De vorige zege leverde meteen ook goud op in het BK in Brugge, twee jaar geleden, toen ook al in de regen. “Ik had nooit verwacht dat ik het in het lopen zou halen van Rik. De steun van de thuissupporters zal geholpen hebben zeker?” lachte Robbe. “Toen ik hem halverwege het lopen moest laten gaan, dacht ik dat het voorbij was. Maar ik heb nog één keer alles gegeven, het gat dichtgelopen en hem voorbijgegaan in de slotfase. En dan was het super om hier voor eigen volk mijn tweede zege ooit en alweer een Belgisch kampioenschap te pakken,” aldus de SMO-Specialized man.

Naast de zege van Robbe De Dobbelaere tegen Rik Malcorps was vooral de strijd bij de dames juniores interessant om volgen. Laura Swannet was de grote favoriete. Ze beperkte de achterstand na het zwemmen tot een halve minuut maar Hanne De Vet en Kiara Lenaertz reden anderhalve minuut weg van Swannet. Laura krijgt zo’n gat normaal redelijk vlot dichtgelopen, maar Kiara had superbenen en verlengde haar Belgische titel.

De hele dag bij SMO-Specialized werd bij de Boerekreek gekenmerkt door typisch Belgisch weer. Regenbuien werden afgewisseld door opklaringen, maar bij momenten lag het parcours er nat en glad bij, met een paar valpartijen tot gevolg. We hopen dat alle jeugdatleten die tegen de vlakte gingen, oké zijn…

BK Jeugd B C 2017

Hieronder zetten we nog graag even alle kampioenen op een rijtje. De komende dagen mag u hier nog beeldverslagen verwachten van alle categorieën…

BK Jeugd CMeisjesJongens
GoudHannah ChauveheidWout Van Nuffelen
ZilverVera Van DyckeLouis Uyttenhove
BronsLizzy LangenGabriel Zaoudi
Jeugd BMeisjesJongens
GoudElise TahayAntoine Vandebroek
ZilverRhune VansteenkisteWout Franco
BronsLotte VandekerckhoveAlban Troisfontaines
Jeugd AMeisjesJongens
GoudHanne PeetersRobbe De Dobbelaere
ZilverCato CassiersRik Malcorps
BronsHannelore WillenStef Corthouts
JunioresMeisjesJongens
GoudKiara LenaertzYorben Verboven
ZilverHanne De VetJoris Basslé
BronsLaura SwannetJarno Cuypers