Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“An amazing day” – Joeri Van Houtem 11de in IM Canada
Nieuws

“An amazing day” – Joeri Van Houtem 11de in IM Canada

Joeri Van Houtem IM Canada

Joeri Van Houtem trok naar Canada om er in de Ironman nog eens voor een podiumplaats in zijn M40 age group te gaan. In de aanloop naar de wedstrijd overleefde hij al een ontmoeting met een beer. In de wedstrijd zelf was Joeri de sterke beer, met een elfde plaats overall en zilver in zijn age group. “Om het met de woorden van de locals te zeggen: ‘it was an amazing day’. Wat een omgeving om in te kunnen sporten!” Het verslag van Joeri’s elfde plaats…

“Dat Amerikaans sfeertje is wel fijn: rustiger aan de start. Het was een rolling start en in de eerste twee snelste boxen stond misschien twintig man. Ik stond erbij en kon hierdoor rustig zwemmen. Op iets minder dan 1 uur kwam ik uit het water. In het fietsen zat ik dus vooraan en dat was zalig. Ik heb altijd alleen gefietst. De eerste 60 km gingen op en af, nadien was het vlak, maar de laatste 40 km was het veel klimmen en stond de wind op de kop. Ik fietste behouden en kon zo de laatste 40 km nog wat plaatsen winnen.

En dan het lopen… op basis van mijn laatste trainingen wou ik een marathon in 3u10 lopen. De eerste 4 km waren bergop, maar nadien kwam ik in mijn ritme en de eerste 14 km werkte ik in een uur af. Ik lag dus perfect op schema. Maar na 21 km moesten we terug het bos in voor 4 km op en af en toen kreeg ik een beetje het Hawaiiaanse Energylab gevoel. Ik kwam er totaal anders uit dan dat ik erin ging. Het waren toen nog 18 km en ik dacht aan uitstappen, maar Ruth riep mij dat ik op de tweede plaats liep in mijn age group en 10de overall was.

Dan maar doordoen zeker? Toch ben ik echt stilgevallen. Dit is ook mijn enige ontgoocheling van de dag: ik wou immers sneller lopen dan 3u20, maar het zij zo. Het was ook niet het meest evidente loopparcours. Finaal ben ik 11de overall en mag ik opnieuw het podium op met de tweede plaats in mijn age-group en dat op het olympische podium. Dat wordt cool! Ben hier heel blij mee, maar kan dit goed relativeren: er waren geen profs bij de mannen en het niveau ligt hier toch lager dan in Europa.”

Geen WK voor Joeri

“En om al te anticiperen op de ‘aloha’ berichten: met deze tweede plaats zou ik voor de derde keer naar Kona kunnen gaan, maar ik ga mijn slot niet nemen. Ik vertrouw die Kim-Yung-Un van Noord-Korea voor geen haar . Had Hawaii in de Middellandse Zee gelegen, ik nam het direct, maar oktober is de drukste periode op het werk en lange tijd verlof nemen is moeilijk. Ik was er nochtans heel graag bij geweest en zal op 14 oktober met een klein hartje volgen op PC. In oktober wordt het dus zweten op de Havenlaan 2 in plaats van op Palani road. Maar zoals de bekende singer songwriter Danny Fabry ooit zei: Ca c’est la Vie:-)” aldus Joeri.

WHISTLER, BC - JULY 30:  Linsey Corbin of the United States celebrates after crossing the finish line to win the Pro Women's Division in the Subaru Ironman Canada triathlon on July 30, 2017 in Whistler, Canada.  (Photo by Tom Pennington/Getty Images for IRONMAN)
WHISTLER, BC – JULY 30: Linsey Corbin of the United States celebrates after crossing the finish line to win the Pro Women’s Division in the Subaru Ironman Canada triathlon on July 30, 2017 in Whistler, Canada. (Photo by Tom Pennington/Getty Images for IRONMAN)

Er stonden in Canada geen profs aan de start bij de mannen. Bij de vrouwen won de Amerikaanse Linsey Corbin in 9u17’12. Jen Annett (Canada) werd meer dan zeven minuten later tweede en haar landgenote Rachel McBride werd derde.