Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioen wint spannende Herentals Duatlont
Duathlon

Belgisch kampioen wint spannende Herentals Duatlont

Vincent Bierinckx Herentals 2017

Tijdens de 4 editie van Herentals duatlont mocht het Technicel – Heylen Vastgoed triatlonteam uit Herentals een 200 tal atleten verwelkomen. Op het programma stond zoals altijd een sprintduatlon met 3,7 km lopen, 21 fietsen en 3,3 km lopen. Aan het einde van de wedstrijd verschenen er 2 sterke podia, zowel bij de mannen als bij de vrouwen was er heel wat belangstelling voor deze wedstrijd.

Tijdens de eerste loopproef, die in ware criteriumstijl wordt afgewerkt over een rondje van 1,1 km, vormde zich een kopgroepje met 6 atleten. In deze kopgroep een aantal bekende namen: Vincent Bierinckx en broer Laurent Bierinckx, Glenn Laurens, Thomas Derboven, Thomas Cremers en Thomas Vanoppen (die duo vormde met Lander Sluyts). Ook tijdens de fietsproef veranderde er weinig aan de samenstelling van de kopgroep. In de achtergrond probeerden Geert Lauryssen, Tony Goossens en Rob Douwen de kloof te dichten maar hierin slaagden zij niet. Eens van de fiets nam Vincent Bierinckx snel het heft in handen en liep het groepje volledig uit elkaar. Aan de finish had Belgisch kampioen Bierinckx 17 seconden voorsprong op Glen Laurens en 33seconden voor op Thomas Derboven, die tweede en derde werden. Thomas Cremers en Geert Lauryssen vervolledigden de top 5.

Duatlon Herentals 2017 start

Bij de dames was het Lotte Claes die van start tot finish de leiding nam en met bijna 3 minuten voorsprong wist te winnen. Na onder andere Loenhout en Rijkevorsel weer een overwinning in het duatlongebeuren voor haar. Maria Vranckx, die zich vooral toelegt op loop- en atletiekwedstrijden, knokte zich naar de tweede plaats. Britt Vanthillo, ook al een bekende naam uit de Vlaamse atletiekwereld, wist ook nog op het podium te klimmen bij de dames.

Bij de duo’s wist Thomas Vanoppen het af te werken nadat zijn teamgenoot Lander Sluyts vlot meefietste met de kop van de wedstrijd.