Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Krug en Coysman ook in sprinttriatlon sterk
Alexis Krug wint de Boerekreektriatlon (foto: Eddie De Hon)
Nieuws

Krug en Coysman ook in sprinttriatlon sterk

Alexis Krug wint de Boerekreektriatlon (foto: Eddie De Hon)
Alexis Krug wint de Boerekreektriatlon (foto: Eddie De Hon)

Voor het eerst werd de Boerekreektriatlon, één van de oudste wedstrijden van het land, over de sprintafstand gehouden, maar er mocht opnieuw niet gestayerd worden. Dat speelde in het voordeel van Joke Coysman en Alexis Krug, die in het fietsen de basis legden voor een overtuigende zege. Bij de mannen mochten Joachim Wera en Brecht Van Vooren verrassend mee op het podium. 

Thuisatletes Karlien Claus en Maartje Emsens kwamen als eersten uit het water, gevolgd door Sofie Rubbrecht en Mieke Suys. Ex-winnares Joke Coysman verloor driekwart minuut maar sloeg al in de eerste van twee fietsronden toe en zette de rest op achterstand. In het looponderdeel hield ze vlot stand en ze won verdiend de Boerekreektriatlon. Karlien Claus pakte de tweede plaats en een sterk lopende Jolien Vandemoortele werd nog derde. Mieke Suys was vierde en eerste veterane. Verder kregen we ook de comeback van Melanie Matthys, die knap 6de werd, en ook Sophie Van Hulle was er voor het eerst in meer dan een jaar weer bij. Zij werd 18de…

Joke Coysman als leidster aan het keerpunt  (foto: Eddie De Hon)
Joke Coysman als leidster aan het keerpunt (foto: Eddie De Hon)

Bij de mannen ging Alexis Krug van start tot finish aan de leiding. Door zijn kopstart in het zwemmen kon SMO-Specialized in achtervolging op Krug het spel tactisch spelen, in de hoop naast Alexis Krug ook Lowie Dewitte op het podium te krijgen in hun thuiswedstrijd. Maar dat was zonder een sterke Joachim Wera en Brecht Van Vooren gerekend. Zij waren duidelijk de snelsten van de achtervolgende groep en streden in een langgerekte sprint om de tweede plaats. In die spurt was Wera net iets sneller dan Van Vooren. Dewitte werd vierde, Matthias Laureys vijfde.

Boerekreek 2017

Boerekreek 2017 affiche