Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
D-day voor Belgische militaire triatleten
Nieuws

D-day voor Belgische militaire triatleten

Belgische militaire ploeg Warendorf

Zaterdag 5 augustus is het opnieuw D-Day voor onze Belgische militaire triatleten. Na een onderbreking van 5 jaar staan opnieuw de World Military Triathlon Championchip op het programma. De laatste maal dat het WK plaatsvond was in het Zwitserse Lausanne. Sindsdien werd de wedstrijd niet meer georganiseerd wegens geen gastland die de organisatie op zich nam, maar dit jaar is dit dus wel het geval. De Belgen trekken in het zog van kopman Simon De Cuyper richting Warendorf in Duitsland waar zal gestreden worden voor de wereldtitel binnen de militaire categorie, dit zowel bij de senioren als masters categorie. Je kan dankzij 3athlon.be alles live volgen, want redacteur Gert-Jan D’haene is ter plaatse.

Met Zweden volgend jaar staat overigens al meteen het volgende gastland klaar waardoor we al zeker geen 5 jaar meer hoeven te wachten tot het volgende wk. Maar dit jaar trekken we dus naar Warendorf waar we met 3athlon.be alles vanop de eerste rij zullen volgen dankzij onze 3athlon.be redacteur Gert-Jan D’haene die als actief militair ook instaat voor de PR van het Belgium Military Triathlon Team.

De Belgische nationale selectie is ondertussen al twee dagen aanwezig in Warendorf waar ze het laatste accent leggen op hun voorbereiding. Speerpunt van het team is ongetwijfeld Simon De Cuyper. De olympiër van Londen is een van de mannen om in het oog te houden om de wereldtitel weg te kapen en zal een naam zijn die de andere naties hoogstwaarschijnlijk met stip in hun notitieboekje zullen aangeduid hebben. De Cuyper bewees de laatste tijd in goede doen te zijn met een overtuigende zege in de T3 van Geraardsbergen en door de week erna zijn titel te verlengen op het BK Sprint in Vilvoorde.

Belgian Military team dress 2017

 

Een andere naam die de Belgische eer verdedigt, is Hans Moonen. Ook hij is in goeie doen met een topprestatie in de IM 70.3 in Zweden enkele weken terug en zal na het net mislopen van de Belgische militaire titel gebrand zijn op eerherstel. Andere namen in de selectie zijn Lowie Dewitte (winnaar van Zwevegem dit jaar en vorige zaterdag nog 4de in Sint-Laureins), Jelle Clijsters (winnaar  Kinrooi) en ook het duo Christopher Loose en Laurent Nobels die beide twee weken geleden nog actief waren in de Ironman van Nice waar ze respectievelijk 27ste en 37ste eindigden. Een sterk blok dus die wij richting Duitsland sturen.

Maar ook de tegenstand is niet mis. Klinkende namen aan de start zijn onder andere de Brazilianen Colluci (olympiër en IM70.3 winnaar) en Messias (WK juniores 2015), de hongaar Toth (olympiër) en de Luxemburger Haller (WTS circuit). Daarnaast zijn er ook nog de sterke blokken van Frankrijk (Raphael, Degham, Moreau, Bouchard) en thuisland Duitsland (Zipf, Nieschlag, Priester, Justus). Laatste blok die we ook nog willen vermelden is Rusland met hun speerpunt Bryukhankov, drievoudig olympiër (7de in Londen).

Belgische militaire masters 2017

Bij de masters zal er met de Belgen ook rekening gehouden moeten worden. In Lausanne was het podium nog volledig Belgisch met Jan de Cock als winnaar en William Didier en Bernard Sarazin die hem toen flankeerden op het podium. Jan en William zijn ook dit jaar terug van de partij en als derde man springt trainer Kurt Preem na een jaar afwezigheid terug in het veld. Als 2-voudig Hawaii-ganger geen onbelangrijke pion in de strijd. Bij de master dames komt Lore De Reu in actie waardoor we bij de masters ook in aanmerking komen voor het landenklassement.

Zaterdag om 11.15 beginnen ze eraan voor het eerste WK na vijf jaar wachten. Meteen ook een nieuw concept met een niet-stayer editie doordat het parcours niet volledig verkeersvrij kon gemaakt worden wat toch wel een belangrijke invloed zal hebben op het resultaat van dit WK. Met 3athlon.be volgen we alles op de voet om jullie tijdig te informeren hoe onze Belgen het er van af gebracht hebben.