Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zilveren Michael Van Cleven lang aan leiding in IM Maastricht
Nieuws

Zilveren Michael Van Cleven lang aan leiding in IM Maastricht

Michael Van Cleven podium Maastricht

Onze landgenoot Michael Van Cleven heeft bijna voor een enorme stunt gezorgd. In een snelle Ironman van Maastricht nam hij het initiatief op de laatste beklimming van de Halembaye. Hij wisselde in eerste positie en liep lange tijd aan de leiding. Pas in de laatste 10 kilometer moest hij de Zwitser Michael Weiss voor zich dulden. Michi zette een nieuwe besttijd neer in Maastricht in 8u18’09. Van Cleven, trainings- en ploegmaatje van Marino Vanhoenacker, werd tweede in 8u23’27.

“Kunt evengoed marathon gaan lopen dan”

“Mijn bedoeling is en blijft om een Ironman te winnen en ik hoop dat die dag ooit komt. Daarom ben ik vandaag ook wel een beetje ontgoocheld,” vertelde Michael ons na de finish. “Ik was wel wat gefrustreerd dat er in de kopgroep niemand het initiatief wilde nemen. Kom dan alleen een marathon lopen hé… Vlak voor de Halembaye had ik een gaatje en toen besloot ik om door te gaan,” aldus Michael. Bekijk hieronder het volledige interview.

Grote favoriet Bas Diederen werd derde. Zijn landgenoot Martijn Dekker, lid van het Belgisch internationale ITZU triteam, viel uit tijdens de marathon. Maar ITZU was wel aan het feest bij de vrouwen. Daar won de Spaanse Saleta Castro ruim in 9u37’17. Bijna elf minuten later pakte Brooke Brown het zilver. Kate Comber werd derde.

Vanavond brengen we nog verdere updates van onze age groupers. We zagen al wel een sterke Karen Steurs lopen en ook Liesbet De Schrijver leek aan een goeie wedstrijd bezig te zijn. Ook bij de mannen doen de Belgen het voorlopig goed…