Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens: “Mentaal niet gemakkelijk geweest”
Nieuws

Jelle Geens: “Mentaal niet gemakkelijk geweest”

Jelle Geens Montreal

Tien maanden lang moest hij langs de zijlijn toekijken. Dat de honger naar competitie groot was bewees Jelle Geens afgelopen weekend in Montreal, waar hij meteen zijn beste World Triathlon Series prestatie ooit boekte. Wij vroegen hem op stage in Les Angles of hij die top-6 nu al verwacht had en waarom hij niet in Wuustwezel start. “Samen met de trainer beslist om alles op de Grand Final in Rotterdam te zetten…” Een uitgebreid interview met een absolute topper.

3athlon.be: Hoe voelt het om weer aan de top te staan?

Jelle: Ik moet eerlijk toegeven dat het echt wel deugd doet om terug een echt goed resultaat neer te zetten op het allerhoogste niveau. Het is mentaal toch niet zo makkelijk om bijna 10 maanden geen wedstrijden te doen maar wel alle verslagen van andere triatleten te zien over wedstrijden.

Beschrijf eens even je wedstrijd en vooral die sprint, want we dachten echt dat die 5de plaats achter Brownlee voor jou zou zijn.

Ik had eigenlijk voor mijn doen een echt goed zwemnummer, dit deed al heel veel deugd want hier heb ik echt heel hard aan gewerkt. Tijdens mijn blessure waarin ik toch 2 maand niet heb gelopen heb ik extra veel gezwommen en gefietst. Op de fiets kwam dan een grote groep aansluiten en was er enkel een kopgroep van 7 voorop. Dit verschil bleef zowat schommelen rond de minuut. Ik had vooraf wel wat schrik van het lopen aangezien ik echt nog niet zo lang aan het lopen ben en we het aantal kilometers ook heel geleidelijk aan hebben opgedreven, maar het lopen verliep heel goed en zo kon ik op het laatste sprinten voor de 5 de plaats. Spijtig dat ik net de duimen moest leggen voor Montoya in de sprint. Ik dacht ook toen ik aanging voor mijn sprint dat de 5 de plaats binnen was maar net de laatste meters kon Montoya me nog voorbij steken. Spijtig maar ik ben ook zeer tevreden met die 6 de plaats.

Had je eigenlijk verwacht om mee te strijden voor een top 6 plaats?

Vooraf had ik niet verwacht dat ik nu al kon meestrijden voor een top 6 notering omdat zoals eerder vermeld ik echt nog niet zoveel heb gelopen. Mijn trainer zei ook vooraf dat het resultaat niet uitmaakt dat de 2 Canada wedstrijden meer was om terug wat wedstrijdritme te krijgen. Dus ik was wel verbaasd dat ik voor die 5 de plaats kon sprinten. Uiteraard had ik op langere termijn wel verwacht dat ik dit ging kunnen maar nog niet nu.

Focus op het zwemmen gelegd

Hoe moeilijk is de afgelopen periode geweest? En waar houd je je mee bezig als je niet mag lopen in zo’n periode?

Het viel eigenlijk nog wel mee, het moeilijkste was om de wedstrijden wel te zien maar zelf niet mee te kunnen doen. Ik heb me in deze periode waarin ik niet mocht lopen extra veel op mijn zwakke discipline gewerkt, het zwemmen. Ook heb ik veel gefietst. Eigenlijk kwam ik aan dezelfde trainingsuren maar nu enkel zonder te lopen.

Geen Wuustwezel voor jou dit weekend? Waarom en hoe ziet je programma er verder uit?

Ik vind het inderdaad heel spijtig dat ik Wuustwezel moet missen maar de Grand Final in Rotterdam is voor mij heel belangrijk voor mijn contract bij Sport Vlaanderen. Daarom heb ik samen met mijn trainer beslist om Wuustwezel niet mee te doen en me optimaal voor te bereiden op Rotterdam met een hoogtestage in Les Angles. Ik doe wel nog een wedstrijd mee voor Rotterdam maar we zijn er nog niet zo goed uit welke.

Jelle Geens Holten 2017

Heb je iets geleerd uit de blessureperiode, zijn er dingen die je eventueel anders zou aanpakken, bvb. op training?

Mijn blessure kwam hoogstwaarschijnlijk doordat ik mijn loop aantal kilometers een beetje te snel heb opgedreven. Daarom heb ik nu ook samen met mijn trainer besloten om dit jaar het aantal kilometers nog een beetje beperkt te houden zodat ik niet meer geblesseerd geraak.

Lang seizoen, veel wedstrijden, veel reizen, hard trainen, hoe houd je dat vol?

Ik ben nog maar net met mijn wedstrijdseizoen begonnen maar normaal is ons seizoen inderdaad wel heel lang. Ongeveer van maart tot oktober. Waarna ik een 2-tal weken wat rustig aan doe alvorens terug hard te trainen. Ik hou van trainen, van reizen en van wedstrijden doen en tussen door kijk ik heel veel series en filmen als ontspanning. Dus ik vind het niet zo moeilijk om vol te houden. Enkel is het soms niet makkelijk om zoveel van huis te zijn en om telkens afscheid te moeten nemen van mijn vriendin.