Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Om rijk te worden, moet je andere sporten doen” – 3quest: Claire Michel
Claire Michel wint de semi final in Chengdu (foto: ITU)
3quest

“Om rijk te worden, moet je andere sporten doen” – 3quest: Claire Michel

Claire Michel wint de semi final in Chengdu (foto: ITU)
Claire Michel wint de semi final in Chengdu (foto: ITU)

Triatlon is voor mij een passie, dus ik doe het niet in de eerste plaats voor het geld

1. Je hebt in de Verenigde Staten gewoond, gestudeerd denk ik, hoe ben je met triatlon begonnen en welk parkoers heb je afgelegd om een top triatleet te worden?

[dropcap]I[/dropcap]k heb inderdaad gedurende 22 jaar in de Verenigde Staten gewoond en gestudeerd. Ik heb daar tevens van vele sporten geproefd, waaronder zwemmen en atletiek. Na mijn studies ben ik in 2011 naar België gekomen, en daar heb ik de triatlon ontdekt bij BTC (Brussels Triathlon Club). Na enkele lokale triatlons werd ik door de liga gecontacteerd en aangenomen als elite.

Claire Michel met de driekleur (foto: Mario Vanacker)
Claire Michel met de driekleur (foto: Mario Vanacker)

 

2. Je bent full time professional, hoe moeilijk is het in België om van je sport te kunnen leven?

[dropcap]T[/dropcap]riatlon is voor mij een passie, dus ik doe het niet in de eerste plaats voor het geld. Ik ben zeer blij en dankbaar dat ik de kans krijg om mijn sport als professional te kunnen beoefenen. Dankzij de LBFTD, ADEPS, mijn club BTC, mijn sponsors en vele andere mensen die in mij geloven heb ik de Olympische Spelen kunnen bereiken. Om rijk te worden echter, zijn er waarschijnlijk wel andere sporten die zich daar meer toe lenen.

Claire Michel Abu Dhabi 2016 kameel

3. Welke zijn je objectieven in de toekomst, na je carrière op de korte afstand, overweeg je naar de lange afstand over te stappen?

[dropcap]V[/dropcap]oor mij zijn en blijven de Olympische Spelen mijn objectief, dus het volgende doel is Tokyo 2020. Daarna zal ik opnieuw evalueren en bekijken waar ik naartoe wil met de rest van mijn carrière.

Claire Michel uitgeput na de spurt in New Plymouth (foto: ITU/ScottieT)
Claire Michel uitgeput na de spurt in New Plymouth (foto: ITU/ScottieT)

Wie wordt het volgende slachtoffer van de 3quest?

Ik ben vaak met Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke onderweg… Dus doe maar Erwin…

1. Sinds wanneer doe je aan triatlon en wat is je grootste doelstelling?

2. Wat is jouw beste herinnering binnen de triatlonsport? En wat is je grootste ongemakkelijke moment?

3. De naam Vanderplancke klinkt eerder Vlaams. Heb jij Vlaamse roots?