Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioen en Belgisch kampioen baas in La Gileppe
Duathlon

Wereldkampioen en Belgisch kampioen baas in La Gileppe

 

Seppe Odeyn wint in La Gileppe (foto: Gedeon Baltazard)

In La Gileppe zijn ze aan het stuwmeer dit weekend bezig aan de Orbea La Gileppe Trophy. Wie de beste is in de jogging op vrijdag, de duatlon op zaterdag en de triatlon op zondagmiddag, kroont zich tot winnaar van de befaamde Tryptique. Zaterdag was er ook de crosstriatlon en daar was de Belgische kampioen de beste. Yeray Luxem haalde het daarin voor Tim Van Daele. In de duatlon was wereldkampioen

Luxem zwom sterk maar zag op korte afstand van hem ook Tim Van Daele uit het water komen. Die kon al vroeg in het mountainbiken de kloof dichten. Samen reden ze de concurrentie op achterstand in een door de regen en de modder zware mountainbikeproef. In de tweede ronde ging Luxem in de aanval. Van Daele volgde constant op een vijftiental seconden. Dat bleef zo tot aan de wissel. In het loopnummer bleek Belgisch kampioen Luxem te snel voor Van Daele. Yeray won in 1u39’18. Van Daele pakte de tweede plaats in 1u40’54. Anthony Flinois werd derde. Bij de dames won de jonge Francaise Nolwenn Houot. De Luikse Julie Debock was tweede.

Yeray Luxem podium La Gileppe

In de duatlon was Seppe Odeyn de grote favoriet. De wereldkampioen kreeg de overwinning echter niet cadeau, want hij moest afrekenen met een sterke Jerome Lafourte. Odeyn pakte de zege in 1u07’11. Slechts 23 seconden later kwam Lafourte als tweede binnen. De rest volgde op meer dan drie minuten. Wim De Coene pakte de derde plaats. Bij de vrouwen haalde de Duitse Kristina Ziemons het voor onze landgenote Kim Nulens.

Uitslagen La Gileppe