Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen dan toch een Sterke Peer
Lauryssen maakt het verschil in het lopen (foto: Chris Hofkens)
Nieuws

Geert Lauryssen dan toch een Sterke Peer

Lauryssen maakt het verschil in het lopen (foto: Chris Hofkens)
Lauryssen maakt het verschil in het lopen (foto: Chris Hofkens)

Drie jaar lang heeft hij gesukkeld met blessures, maar zaterdag liet Geert Lauryssen met een indrukwekkend loopnummer zien dat hij helemaal terug is. In Wuustwezel won hij de Sterke Peer, een triatlon die al langer op zijn verlanglijstje stond. In de thuiswedstrijd van zijn coach Marc Herremans was Geert de sterkste van een kopgroep van zeven. Bij de vrouwen ging Katrien Maes van start tot finish aan de leiding. En Wietse Bosmans haalde het in de strijd der cyclocrossers.

Katrien Maes van start tot finish aan de leiding (foto: Chris Hofkens)
Katrien Maes van start tot finish aan de leiding (foto: Chris Hofkens)

Katrien Maes is aan haar eerste echte triatlonseizoen bezig bij het Solidpharma triteam. Vorig jaar proefde ze al een paar keer van triatlon maar nu ze de focus helemaal op de drie sporten gelegd heeft, maakt ze constant progressie. Dat liet ze in Wuustwezel duidelijk zien in een sterke wedstrijd. Als ex-competitiezwemmer was het natuurlijk geen verrassing dat ze als eerste uit het water kwam na 750 meter zwemmen. Maar ook op de fiets bleek ze sterk. Achter haar ging Anneke Devalckeneer in achtervolging, maar die kreeg Eline Desaunois mee, ploeggenote van Maes bij Solidpharma. Het verschil bij de wissel was 1’08. Ook in het lopen ging het goed voor Maes. De atlete uit het Waasland liep verder uit en pakte een verdiende zege. En het werd 1 en 2 voor Solidpharma want Eline Desaunois troefde Anneke Devalckeneer af voor het zilver. Anneke was eerder op de dag al wel winnares met haar Pirates team in de trio-triatlon. Opvallend was ook de vijfde plaats van Noor Van Riel, zus van olympiër Marten.

Bij de mannen probeerde Jonas De Wachter solo in de aanval te gaan na het zwemonderdeel. Maar in de tweede fietsronde kreeg de SP&O Mechelen atleet het gezelschap van zes achtervolgers, met daarbij onder andere Geert Lauryssen. Die ging er stevig tegenaan in de loopproef en stormde naar een deugddoende overwinning. Het gat was na één ronde al ruim een halve minuut. Youngsters Jens Van Looveren en Remco Verbelen streden om de verdere podiumplaatsen. Achter winnaar Lauryssen was Remco de snelste. Jens werd derde en Antoon Houben, net zoals Verbelen lid van Accent-Tribe, werd vierde.

Bosmans betere triatleet dan de Sweeck-broers

Wietse Bosmans tussen Maarten Joris en Jan Cools in (foto: Chris Hofkens)
Wietse Bosmans tussen Maarten Joris en Jan Cools in (foto: Chris Hofkens)

Met Marc Herremans als trainer van de ERA-cyclocross ploeg zou het er eens een keer van moeten komen. Zaterdag stonden veldrijders Wietse Bosmans en Laurens en Dieter Sweeck voor het eerst aan de start van een triatlon. Dieter had een jaar geleden nog wel eens gezwommen, Laurens kreeg nog wat last minute uitleg over hoe je een wetsuit aan- en uittrekt, maar het was Bosmans die de snelste zwemmer bleek van het drietal. Op de fiets probeerde vooral Dieter Sweeck nog terug te komen maar Wietse Bosmans deed het ook in het lopen goed en was de snelste veldrijder aan de streep. Hij werd knap 20ste in 1u01’49. Dieter werd 30ste in 1u02’52 en zijn broer Laurens pakte een 48ste plaats in 1u04’44. Tussen hen in kregen we ook nog ex-veldrijder Bart Aernouts, die voor het Bioracerteam niet aan zijn proefstuk toe was. Hij werd 40ste in 1u03’36.

De foto’s zijn van Chris Hofkens. Op haar facebookpagina vind je een album van meer dan 600 foto’s van de Sterke Peer…