Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kiara Lenaertz bijna aan de winst in ETU Junior Cup Riga
Nieuws

Kiara Lenaertz bijna aan de winst in ETU Junior Cup Riga

Kiara Lenaertz podium Riga

De laatste weken is Kiara Lenaertz in bijzonder goeie doen… Drie weken geleden was er brons op het EK clubs in Banyoles. Ze pakte twee weken geleden in Sint-Laureins voor het tweede jaar op rij de Belgische titel bij de juniores. Vorige week werd ze knap zevende in de ETU European Cup triatlon in Malmö. Zondag mocht ze nog eens bij de juniores aantreden, op de ETU Junior Cup in Riga. Het werd een tweede plaats na een sterke wedstrijd. Ook Hanne Peeters en Rik Malcorps deden het uitstekend in Letland.

Kiara Lenaertz kopgroep Riga

Kiara Lenaertz had een sterk zwemonderdeel in Riga en kwam als eerste de wisselzone binnen. Niet ver achter haar volgde haar Accent-Tribe ploegmaatje Hanne Peeters. De twee Belgische kampioenes (Kiara bij de juniores en Hanne bij de jeugd A) maakten samen deel uit van een grote kopgroep van tien triatletes. In T2 volgde een goeie wissel voor Lenaertz en ze liep meteen met twee Oostenrijkse meisjes naar de leiding. Tot op één kilometer van de streep bleven de drie samen, maar dan plaatste Pia Totschnig een versnelling die de twee andere meisjes op een paar meter zette. Kiara miste bijna het keerpunt en gaf nog alles in de eindspurt om het zilver. Ze strandde op vier seconden van de overwinning maar pakte een geweldige tweede plaats, na raadpleging van de fotofinish. Hanne Peeters, één van de jongste atletes van het pak, liep naar de 8ste plaats.

“Mijn avontuur begon een maand geleden met het brons bij de juniores in Banyoles. Dat was toen mijn eerste Europese medaille, maar ik wou ook graag een individuele Europese medaille. Ik had een goed zwemnummer, maar helaas wou niet iedereen in de kopgroep vol doorgaan op de fiets. Het plan was om in de aanval te trekken, maar dat lukte niet. Vanuit de wissel heb ik meteen aangesloten bij Pia. Die was net iets te snel. Ik had een klein gaatje op Magdalena, maar ze kwam terug en we moesten spurten tot op de streep. Maar ik ben erg blij met de tweede plaats en mijn eerste individuele Europese podium,” aldus onze landskampioene.

Rik Malcorps Riga 2017

Bij de jongens was Rik Malcorps de enige Belgische vertegenwoordiger. “Ik had best een goeie zwembeurt (13de tijd) en was mee met de grote achtervolgende groep. De laatste 2 km ben ik samen met de Zweed Carlsson weggereden waardoor we een tiental seconden voorsprong konden pakken op de tweede groep. Ik begon samen met de Zweed te lopen en we konden nog iemand uit de groep ervoor oppikken. Uiteindelijk liep Carlsson nog een 20 tal meter weg en spurtte ik nog voor de 6de plaats maar tevergeefs, ik eindigde 7de. Met een loopproef van 16’40 op de 5 km had ik nog de 2de beste looptijd overall. Ik ben dan ook super tevreden over deze wedstrijd, als de jongste deelnemer bovendien,” aldus een blije Rik Malcorps.

Riga 2017