Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Vier op een Geys” in Lommel
Nieuws

“Vier op een Geys” in Lommel

Ruben Geys Hans Moonen Lommel 2017
Wat heeft de triatlon van Lommel meer dan de rest van Vlaanderen? Het antwoord kwam van Marc Geerts. “Hoeveelste ik geworden ben, en welke tijd?  Ik zou het niet weten. Ik ben naar Lommel gekomen om mijn hoofd leeg te maken en heel even de realiteit te ontvluchten in de stad waar iedereen, iedereen aanmoedigt in de drukke straten, het was gewoon me-time” 
Ter verduidelijking  Marc, goed uit het water, werd tenslotte toch eervol 21ste in 2u06.
 
Zo spannend het vorig jaar verliep, zo voorspelbaar was het dit jaar. Het zag er nochtans goed uit want bij de zwemproef had zich een trio gevormd met Daan Pex als golfbreker in de voeten gevolgd door Tom Havekes. Op de derde stek een sterk opzettende Jelle Clijsters die als eerste moest afhaken onder het moordend tempo van Daan Pex. Achter het leidend trio, een kwartet met de gebroeders Brons en Brecht Reynders terwijl de gedoodverfde favoriet Ruben Geys ijzig kalm bleef en mooi in de voeten van Omar brons zwom.
 
Op de fiets was na amper 2 kilometer het liedje uit voor Tom Havekes. Daan Pex zette resoluut door en bleef de hele wedstrijd flirten met een minut boni. Achter hem had Ruben Geys het commando van een zestal op zich genomen en de posities bleven gedurende meer dan 20 km ongewijzigd met de gebroeders Brons, Hans Moonen, Tom Havekes en Jelle Clijsters die uiteindelijk de rol moest lossen. Brecht Reynders bleef in achtste stelling verwoed vechten maar keek al snel tegen een ruime 2 minutenkloof aan.
 
De veelbetekende glimlach op het gezicht van Ruben, de drievoudige winnaar  van de Hoekstriatlon, tijdens de wissel, deed bij de bookmakers de boeken definitief dicht. Na amper vier kilometer lopen, haalde Ruben Geys zijn trainingsmaatje Daan in, gaf hem een vriendelijk schouderklopje om hem te bedanken voor het ideale scenario.  De talrijke toeschouwers werden gek en schreeuwden hun favoriet in een hogere versnelling zodat Milan Brons moest passen. Spanning moest er gezocht worden bij Hans Moonen die met de regelmaat van een klok aan de achterstand knabbelde tot hij in tweede stelling verzeilde en daarmee vrede nam want de minuutkloof met zijn gebuur Ruben was, zo ver in de finale, te groot. De revelatie van de dag, was Wouter Simons, zoon van… Hij kwam met Hans Moonen uit het water om tenslotte vijfde te worden achter Jelle Clijsters.
 
Damespodium Lommel 2017 Charlene Marjolein Joke
 
Bij de dames kwam Olympiër Mieke Suys als eerste uit het water, terwijl Charlene Ottevaere en Joke Coysman samen in no time de halve minuut achterstand goed maakten. Na enkele kilometers dacht iedereen dat het podium bij de vrouwen zou gekend zijn, ware het niet dat daar plots Marjolein Truyers kwam opzetten en zich vooraan met de debatten kwam moeien. Zij gaf onderweg een ontspannen indruk en babbelde heel de tijd tot ze Joke Coysman in de steek liet en naar een minuutkloof toeliep.  Aangemoedigd door een hele bende supporters trok Charlene Ottevare  in de achtervolging en op amper 75 meter van de finish had ze Joke Coysman te grazen. Winst dus voor Marjolein, Charlene op twee en Joke op drie…
 
Een opvallende deelnemer was drievoudig olympiër Rudi Van Houts. De mountainbiker uit Luyksgestel finishte mooi als tiende in zijn buurstad. Jasper Michiels werd 19e en eerste Lommelaar dankzij een knappe tweede looptijd algemeen.
 
In de sprint triatlon ging alle aandacht uit naar red-cap Willem Brems die zijn favorietenrol meteen waar maakte in het water. Enkel Thijs Lomans kon zijn tempo volgen. De plaatselijke triatleet moest tijdens het fietsen Willem Brems laten gaan en verzeilde uiteindelijk naar een zevende plek.  Het was Laurens Verluyten die voor de meeste spanning zorgde in deze fietsproef. Hij kon samen met Willem gaan wisselen. Met een sterke loopproef verzekerde Laurens Verluyten zich van de zege voor Willem Brems en Wim de Buyser, zaterdag nog top-15 in de Sterke Peer. Bij de vrouwen won Linde Herreman bij haar heroptreden voor Linda Regeling.
 
Dankzij de vierde zege van Ruben Geys op rij, wordt hij mederecordhouder met Koen Hoeybergs.
 
Lommel 2017