Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel opnieuw in top-10 in WTS Stockholm
Nieuws

Claire Michel opnieuw in top-10 in WTS Stockholm

Claire Michel Montreal Wagner Araujo

Op drie weken van de Grand Final in Rotterdam heeft Claire Michel nog wat extra vertrouwen getankt. De Belgische triatlete is aan een sterk seizoen bezig. Zaterdag liep ze naar de zevende plaats in de World Triathlon Series in Stockholm. De winst ging op een lastig fietsparcours naar Flora Duffy, die samen met Jessica Learmonth in de aanval ging.

Duffy en Learmonth trokken op het zware parcours in de aanval met Katie Zaferes. Die viel rond halfweg uit na een valpartij. Zo bleven ze vooraan met twee over. Daarachter volgde Claire Michel na een goed zwemnummer in de grote achtervolgende groep. Maar ondanks het numeriek overwicht slaagden de achtervolgsters er niet in om tijd terug te nemen op de twee koploopsters. Duffy en Learmonth hielden het tempo hoog en liepen twee minuten uit voor de laatste wissel. In de slotfase moest Claire lossen in de groep. Zij volgde uiteindelijk op iets minder dan drie minuten van Duffy.

De wereldkampioene uit Bermuda liep vlot naar een nieuwe WTS-overwinning. Jessica Learmonth werd voor haar inspanningen beloond met een allereerste WTS-podium. Ashleigh Gentle werd derde. Claire Michel raapte nog een paar vrouwen op en werd zevende. De vraag blijft waar ze was geëindigd mocht ze bij de grote groep gebleven zijn. Maar drie weken voor de Grand Final, de slotwedstrijd van de World Triathlon Series, in Rotterdam lijkt Claire er helemaal klaar voor te zijn. Meer dan tien vrouwen moesten de tijd vroegtijdig staken, wat ook wel aanduidt hoe lastig het was in Zweden. Voor Claire Michel was het haar op één na beste prestatie in de WTS. Eerder werd ze in Yokohama al zesde in 2014.

Geen succes bij de mannen

Bij de mannen was Johnny Brownlee nog eens aan het feest en dat liet hij duidelijk blijken aan fotograaf/atleet Tommy Zaferes. Brownlee geraakte mee op kop met een select groepje van zes en maakte het mooi af in het lopen. Peter Denteneer had een vrij goed zwemnummer maar na de inspanningen van de laatste weken moest hij in het fietsen de groep laten gaan. Hij werd 44ste. Erwin Vanderplancke was de beste Belg op de 28ste plaats. Christophe De Keyser moest uit de wedstrijd stappen na een valpartij op de fiets.

Stockholm 2017 W