Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck loopt naar zege in Viersel
Nieuws

Sander Heemeryck loopt naar zege in Viersel

Sander Heemeryck Viersel 2017

In Viersel is het triatlonweekend van KTT begonnen met veel sfeer, schitterend weer en knalprestaties, zowel bij de jeugd als in de sprinttriatlon. Daarin stond er geen maat op Sander Heemeryck. De jongere broer van long distance pro Pieter deelde zijn wedstrijd goed in en stormde in het lopen naar een verdiende overwinning. Bij de vrouwen was thuisatlete Ilse Van Hout de beste. En bij de jeugd waren KTT en NLT de slokoppen.

Jonas De Wachter was de beste zwemmer in de non-drafting sprinttriatlon van Viersel, mee gesponsord door 3athlon.be partner Vedette Sport. In de 20 km fietsen hield Jonas een voorsprong van om en bij de halve minuut vast op Sander Heemeryck, Dieter Staelens en Brecht Van Vooren. De Wachter hield nog bijna een ronde stand, maar halfweg het lopen kwam Heemeryck hem voorbij. De Domo-Scott atleet liep vlot naar de overwinning. Brecht Van Vooren pakte nog de tweede plaats en Jonas De Wachter werd derde, voor een sterke Vincent Bierinckx die zijn inhaalrace besloot op de vierde plaats. Jens Van Looveren werd vijfde.

Bij de vrouwen ging Margot Moerman aan de leiding na het zwemmen maar in het fietsen kwamen haar KTT-ploegmaats Ilse Van Hout en Jessica Verlinden haar voorbij. Ilse stond de leidersplaats niet meer af en won overtuigend. Margot liep nog iets sneller dan Jessica en pakte de tweede plaats. De derde plaats ging naar Ines Mommen. Dorien Heylen werd vijfde en was daarmee clubkampioene van AATT. Bij de mannen was die eer voor Maarten Vermeulen.

Bij de jeugdwedstrijden genoten de thuissupporters van de allerlaatste jeugdwedstrijd van viervoudig Belgisch kampioen Yroben Verboven. Die moest voor eigen volk alles uit de kast halen tegen Xander Marclé. Bij de Jeugd A was de overwinning voor een sterke Vince Van de Poel. Cato Cassiers lag lang aan de leiding bij de meisjes, maar Lisa Isebaert won uiteindelijk de spannende Jeugd A strijd voor Hannelore Willen en Cato, een volledig NLT podium. Ook bij de juniores was No Limit aan het feest met Sara Coulembier. Elise Tahay en Wout Franco wonnen bij de Jeugd B en bij de Jeugd C waren Mathijs Globevnik en Hannah Chauveheid de snelsten.

Viersel 2017 sprint