Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos gaat nog jaar door en wil naar IM Frankfurt
Nieuws

Sofie Goos gaat nog jaar door en wil naar IM Frankfurt

sofie-goos-fiets

Sofie Goos nodigde afgelopen vrijdag sponsors en pers uit om het seizoen 2017 te overlopen en om een blik te werpen op 2018. Sofie bevestigde dat ze nog zeker een jaar doorgaat en dat we haar dus ook in 2018 in een aantal topwedstrijden mogen verwachten. Het volledige plaatje moet nog ingevuld worden, maar het lijkt er sterk op dat ze zeker aan de start zal staan van het EK Ironman in Frankfurt. Dit jaar wil ze eerst nog een gooi doen naar eindwinst in de Challenge ranking, in Madrid, Mallorca en Sardinië. Wij stuurden reporter voor één dag Luk Tijsmans naar Callant in Antwerpen. Geniet mee van zijn verslag van een middagje met La Goos.

“Deze middag had ik het geluk om 3athlon.be te mogen vertegenwoordigen op de business lunch van Sofie Goos. Alle partners van Sofie werden ontvangen in de kantoren van Callant in Antwerpen. Na de voorstelling van Callant Verzekeringen volgde het voorgerecht. Jef de Batist, man van Sofie, stelde ondertussen de verschillende partners en sponsors aan elkaar voor. We waren met 21 genodigden, verdeeld over 2 tafels. Ik zat aan de tafel van Jef. Wie nu de grootste babbelaar van die 2 is, weten Sofie en Jef zelf niet. Maar hierdoor ging het er in ieder geval zeer vlot en gemoedelijk aan toe.

Callant Sofie Goos

Na deze eerste hap en voor de hoofdschotel was het aan Sofie zelf. Eerst werd het huidige seizoen overlopen. Het moeilijk begin en opbouw in januari, februari en maart. Met zicht op de seizoenstart vlotte het vanaf april steeds beter. De definitieve comeback volgde in Lissabon (5de). Door dit eerste mooie resultaat, werd er door Sofie definitief een punt gezet achter “het incident 2016”. De prestaties gingen verder in stijgende lijn; Venetië (1ste), Rome (2de) en Oudenaarde (1ste). Met tenslotte het mooie resultaat dat ze behaalde op de IM in Kopenhagen (3de). Alhoewel Sofie hier zelf nog iets meer van had verwacht. Een klein hoestje en zo zorgden ervoor dat ze niet 100% tevreden was.

Nadien volgden de verdere doelen voor 2017. Nog op het programma voor dit jaar; volledige Challenge Madrid (24/09), gevolgd door nog 2 halve Challenge wedstrijden in Mallorca (14/10) en Sardinië (29/10). Nog een behoorlijk druk programma om af te werken. Maar Sofie staat momenteel derde in de Challenge ranking en heeft de ambitie om deze ranking dit jaar te winnen. Tussendoor neemt ze nog het zwemonderdeel op zich tijdens een trio triatlon met sponsor Brunel.

Sofie Goos lunch Callant

Tenslotte werd er naar de toekomst gekeken. “Ik koester het leven van een triatlete,” zei Sofie. Ze doet de sport nog steeds zeer graag en voelt zich duidelijk heel goed in de huidige formule met haar sponsors. De betrokkenheid en engagement tussen Sofie en de partners was tijdens deze lunch duidelijk merkbaar. Er komt dus zeker nog een jaar bij. Voor een volledige planning 2018 is het nog te vroeg maar het Europees kampioenschap Ironman in Frankfurt is een grote kanshebber.

Blijkbaar is het triatlonverhaal van Sofie daar in Duitsland in 2006 begonnen. Atlete en vriendin, Inge Van Den Broeck, vertelde het verhaal van de sportkampen die zij en Sofie begeleidden. Op één van die kampen vertelde Inge dat ze een volledige IM wou doen. Inge maar trainen en Sofie vooral kijkend langs de kant. Inge trok naar Frankfurt en Sofie ging mee supporteren. Tijdens die wedstrijd was Sofie sterk onder de indruk van het Ironman circus. Vooral de finish taferelen bleven haar bij. Sofie startte zo op 25 jarige leeftijd met triatlon. 2 jaar later was ze prof. Jef vraagt zich af of er dan niets mis is met de talentscouting in België. Sofie haalde in de richting LO goeie scores op de loopproeven maar speelde volleybal, met haar 1m68. Volgens Sofie moet dit laatste 1m70 zijn 🙂

Sportoase banner

Op de vraag of we Sofie na haar profcarrière nog als agegrouper zouden tegenkomen in het circuit antwoordde ze negatief. Stoppen als pro, zal stoppen zijn met triatlon.

Ik ben heel blij voor onze sport dat Sofie er nog zeker één jaar bij doet. Ik ben ook blij dat ik reeds ben ingeschreven voor de IM Frankfurt 2018. Zo hoop ik op 8 juli 2018 samen met haar aan de start te staan. Het was mij een eer om deze middag uw verslaggever te zijn. Het was lekker en ik heb er van genoten,” aldus Luke T-Iceman.

Bedankt Luk voor het mooi verslag en we kijken uit naar de komende wedstrijden van La Goos.