Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Suetens en Coysman domineren in Viersel
Nieuws

Suetens en Coysman domineren in Viersel

Joke Coysman Viersel kwart 2017

Het triatlonweekend van KTT werd afgesloten met de kwarttriatlons. In de voormiddag was Joke Coysman niet te stoppen, al deed debutante Jolien Vermeylen er alles aan. Bij de masters kregen we een volledig KTT-podium en ook bij de mannen onder de 40 was het feest voor de thuisploeg met Tom Suetens op 1 en Adam Lambrechts op 3.

Jolien Vermeylen begon sterk aan haar allereerste kwarttriatlon. Na het zwemmen telde ze een mooie voorsprong op Linde Herreman, die een mooie comeback maakte (in een pakje van haar vriend Sybren Baelde). Linde en Jolien reden allebei op een gewone racefiets. En er was weinig opgewassen tegen het TT-geweld van Joke Coysman. Die was als derde, vlak voor Mieke Suys, uit het water gekomen. Halfweg volgde ze op een handvol seconden van Jolien maar in de slotronde van de 40 km non drafting fietsen sloeg Madam 19 een beslissend gat. Xenia Luxem wisselde nog op 2 minuten en raapte nog een paar atletes op, maar toen na 5 km lopen het verschil nog altijd 2 minuten was, werd het duidelijk dat Coysman niet meer te stoppen was.

“Ik had het nochtans lastig in de laatste ronde en ik maakte me toch zorgen over Xenia, omdat zij zo’n sterke loopster is,” vertelde Joke. “Maar ik had blijkbaar goede benen, beter dan ik verwacht had. Spijtig dat ik nu zo goed in vorm ben, nu dat het seizoen zo goed als voorbij is,” aldus Coysman. Xenia Luxem liep naar de tweede plaats en Jolien Vermeylen pakte een knappe derde plaats bij haar debuut op de kwartafstand. Karen Steurs werd vierde, Mieke Suys vijfde en Kristel Imbo zesde.

Tien minuten na de vrouwen begonnen de masters aan hun kwarttriatlon. Daarin kregen we een volledig KTT-podium, met Koen Meeus als winnaar voor de verrassende Ludwig Lambrechts, die met overwicht de M50 categorie won. Als derde kregen we Dirk Leman over de streep.

In de namiddag was het aan de mannen senioren en beloften. Tom Suetens pakte uit met een sterk zwemnummer. Hij kreeg alleen Adam Lambrechts mee. Andere sterke zwemmers, zoals onder andere Daan Pex, keken al tegen veertig seconden achterstand aan. Turbotom ging stevig door, maar Lambrechts, ook altijd sterk voor eigen volk, bleef lang meegaan. Uiteindelijk wisselde Suetens als eerste. Niet veel later volgde Adam en daarachter kregen we met Daan Pex, Thomas De Vleeschouwer en Ruben Geys een trio in achtervolging. De Vleeschouwer had een goeie dag, maar Ruben Geys bleek de sneller loper. De Balenaar, volgende week topfavoriet in eigen Balen in de BBB-triatlon, snelde nog voorbij Lambrechts, maar Suetens bleek een klasse te sterk.

Winst dus voor Turbotom voor eigen volk. Geys pakte de tweede plaats en een sterke Adam Lambrechts werd door de steun van de vele thuissupporters naar de derde plaats gestuwd, voor Thomas De Vleeschouwer en een nog sterk teruggekeerde Sybren Baelde.

Viersel 2017 kwart