Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Generale repetitie voor Geens en Aernouts in Knokke
Jelle Geens op weg naar de zege in Knokke (foto: Mario Vanacker)
Nieuws

Generale repetitie voor Geens en Aernouts in Knokke

Jelle Geens op weg naar de zege in Knokke (foto: Mario Vanacker)
Jelle Geens op weg naar de zege in Knokke (foto: Mario Vanacker)

Jelle Geens heeft woensdag de Generali zwintriatlon in Knokke gewonnen in een spannende strijd met Bart Aernouts en de Duitse olympiër Steffen Justus. De wind speelde in de 45 km fietsen een belangrijke rol. Geens kwam als leider binnen bij de mannen met voorsprong op Bart Aernouts die in de slotkilometers lek reed. Bij de vrouwen pakte Katrien Verstuyft voor de derde keer op rij de zege.

Katrien kwam samen met Sofie Hooghe uit het water na 1.000 meter zwemmen, maar eens op de fiets ging de Atriac-atlete er alleen vandoor. Ze haalde het vrij vlot voor haar ploeggenote Sara Van De Vel. De Nederlandse militaire kampioene Andrea Jochems wisselde als derde en hield in een goed loopnummer die derde plaats vast. Sofie Hooghe werd vierde en de Luxemburgse Pia Wiltgen was vijfde.

Katrien Verstuyft op kop in Knokke (foto: Mario Vanacker)
Katrien Verstuyft op kop in Knokke (foto: Mario Vanacker)

Bij de mannen kregen we in Sluis drie koplopers: Kjel De Hertog, Jelle Geens en Steffen Justus. Ze bleven een tijd met drie samen, maar De Hertog was te sterk op de fiets en reed ruim een minuut weg van Geens. Bart Aernouts volgde als derde, maar verloor nog wat tijd in de laatste kilometers door een lekke band. In het lopen stond er geen maat op Jelle Geens. Die toonde helemaal klaar te zijn voor de WTS Grand Final in Rotterdam, het WK volgende week over de olympische afstand. Jelle won na een sterke loopnummer voor een nog fel opzettende Bart Aernouts, ook klaar voor het WK Ironman in Hawaii. Justus was de beste militaire triatleet, maar achter hem kwam Kjel De Hertog als vierde binnen. Met Stijn Goris op vijf en Sybren Baelde op zes plaatste het Oilservice team van LTTD vier mannen in de top-6. Verderop kwam Hans Moonen als militaire triatleet over de streep voor Jelle Clijsters en Lowie Dewitte, zodat de Belgische militairen de CISM-wedstrijd wonnen voor Duitsland en Nederland.

Bart Aernouts (foto: Mario Vanacker)
Bart Aernouts (foto: Mario Vanacker)

Sophie Van Biervliet en Frederik Boussy waren de beste atleten uit Knokke-Heist. Louis Talpe deed het uitstekend met een 57ste plaats, maar dat was op ruim verschil van ex-cyclocrosser en bondscoach van de Belgische veldrijders. Sven Vanthourenhout, gestart in een latere wave, pakte de dertigste plaats na niet alleen een sterke fietsproef maar ook een snel loopnummer.