Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wahoo brengt hellingen tot leven met de Kickr CLIMB
Gear

Wahoo brengt hellingen tot leven met de Kickr CLIMB

257040-CLIMB_KICKR_Bike_Hero_White_fix_R2-a4ecbf-large-1503998459

Op de Eurobike beurs in Duitsland pakte Wahoo Fitness uit met het gloednieuwe product: de Kickr CLIMB. Een innovatief product dat fysiek nu ook de hellingshoek van de fiets aanpast naargelang de virtuele training die je beoefent op de Wahoo smart trainers. Dit product is dus compatibel met de trainers die Wahoo al enige tijd in aanbieding heeft (Kickr en Kickr Snap). Deze keer wordt voor het eerst ook met de voorvork gewerkt om de virtuele training indoor zo realistisch mogelijk te laten beleven. Routes die je eerder aflegde en opsloeg via de Wahoo Elemnt en Elemnt BOLT gps kan je nu ook opnieuw afleggen binnenshuis en beklimmingen/afdalingen worden perfect nagebootst door de op en neergaande beweging van de voorvork die gemonteerd werd op de Kickr Climb. Je hoeft dus niet meer naar buiten voor de perfecte training…

Juiste spiergroepen trainen

Misschien vinden sommigen dat het net iets te ver gaat… Enerzijds kan je vinden van wel, want fietsen gaat nog altijd ook om het ontdekken en het verkennen van de wegen buiten. Anderzijds mogen we de technologie niet uit het oog verliezen en moeten we deze zeker gebruiken om trainingsmethodes zo optimaal mogelijk te kunnen toepassen. Eerdere stappen die werden ondernomen was het instellen en de automatische overgang van wattages binnen de trainers om zo doelgerichte trainingen te kunnen afwerken. Met deze Wahoo Kickr Climb werd nu naast spierkracht ook meer nagedacht over spiergebruik. Een verandering van hellingshoek betekent ook dat je je spieren iets anders zal gebruiken en dat de traptechniek ook ietwat wordt aangepast. Door dit nu ook toe te passen op je trainingen binnenshuis kan dit enkel maar de opbouw en techniek ten goede komen. Wij zijn alvast pro!

257043-Climb_Left_Final_wht-89e3a4-large-1503998461

“De wereld waar we in rijden is niet plat, daarom geloven wij dat de indoor trainingservaring dat ook niet zou moeten zijn,” zegt Wahoo Fitness CEO Chip Hawkins. “En omdat we proberen Wahoo aan kop te houden in de markt van de smart trainers, zijn we enorm trots om klim workouts nog realistischer te maken en virtuele ritten nog beter te maken,” vervolgt Hawkins.

Net geen 500 euro

Wanneer de nieuwe KICKR CLIMB gekoppeld is aan de nieuwe KICKR of KICKR SNAP, reageert deze direct op de data van het virtuele parcours. Door de voorvork op en neer te bewegen bootst deze echte beklimmingen na. Zo kunnen rijders een klim ervaren van maximaal 20% en een afdaling van maximaal 10%. De verandering van de hellingshoeken tijdens de training zorgen voor een nog meer realistische ervaring. Tegelijkertijd worden de klimspieren geactiveerd en de traptechniek verbeterd, zodat de rijder een nog betere klimmer kan worden.
 
Naast de data die uit programma’s zoals Zwift en TrainerRoad komen, reageert de KICKR CLIMB ook op routes die op de Wahoo ELEMNT en ELEMNT BOLT GPS fietscomputers staan. Daarnaast is het mogelijk om de KICKR CLIMB handmatig te bedienen met een afstandsbediening op het stuur. Een simpele druk op de knop is dan genoeg om de hellingshoek aan te passen.

De KICKR CLIMB indoor training hellingshoek simulator zal vanaf het najaar beschikbaar zijn bij een selecte groep verkooppunten voor €499,-. Kijk voor meer informatie op dedigitalesporter.nl.