Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kom mee supporteren in het ‘Belgian House’ in Rotterdam
Belgium3Team

Kom mee supporteren in het ‘Belgian House’ in Rotterdam

Over een week begint in Rotterdam het wereldkampioenschap triatlon. Drie dagen lang zwemmen, fietsen en lopen duizenden atleten door de binnenstad van Rotterdam. Onder hen ruim 175 Belgen en dat zullen ze geweten hebben. Schreven we bij onze parcoursverkenning nog dat de beleving bij de plaatselijke Rotterdammers nog niet erg groot was, dan gaan ze volgende week opkijken! 3athlon.be en Sportoase hebben in samenwerking met de BTDF (Belgian Triathlon & Duathlon Federation) een ‘Belgian House’ gevonden vlakbij het parcours. En dus is iedereen van harte welkom om te kunnen supporteren vanuit De Ballentent, waar je de toppers in de Grand Final van de World Triathlon Series maar liefst 11 keer kan zien passeren. En de eerste 300 die op zaterdag 16 september in Belgische kleuren (vlag, pruik, hoedje, beschilderde gezichten etc.) in het Belgian House aankomen, krijgen van ons een gratis Team Belgium t-shirt!

De Ballentent is een typische Rotterdamse havenkroeg, wereldberoemd in Rotterdam vanwege de huisgemaakte gehaktballen. Het oude douanekantoor aan de haven van Rotterdam werd in de jaren 40 omgetoverd tot een populair eetcafé en is al enkele keren verkozen tot beste café van Rotterdam én ze hebben flink wat Belgische bieren op de kaart staan 🙂 Zowel binnen als in de veranda zijn er veel zitplaatsen en er is een ruim terras dat we helemaal Belgisch willen doen kleuren van 15 tot 17 september. Het Belgian House wordt dé ontmoetingsplaats voor Belgische supporters en atleten. De Ballentent is gedurende het WK elke dag open vanaf 9 uur. “We willen deze hoek van het parcours, op vijfhonderd meter van de finish, volledig Belgisch laten kleuren,” vertelt Michaël Schouwaerts van Sportoase. “Triatlon is beleving, dat zag ik vorige woensdag nog in de Zwintriatlon in Knokke-Heist, waar honderden triatleten genoten van de aanmoedigingen. Met het Belgium3Team is er voor onze age groupers al een eerste grote stap naar beleving gezet, maar in Rotterdam willen we ook onze supporters massaal betrekken, zowel zaterdag voor de elites als zondag voor onze age groupers,” aldus Michaël.

De_Ballentent_Rotterdam

Het WK in Rotterdam begint op vrijdag 15 september met het WK voor paratriatleten tussen 9 en 14 u. met onder andere Kim Plovier en Piet Imschoot bij de Open PTWC categorie. Om 15 u. starten de meisjes junioren en om 17 u. de mannen U23. Op zaterdag beginnen de jongens junioren er eerst aan om 8 uur. Om 10 uur volgen de vrouwen U23. En vanaf 13u06 kan je de mannen elites aanmoedigen, mét Marten Van Riel, Jelle Geens, Peter Denteneer en Christophe De Keyser. De vrouwen elites sluiten de dag af om 15u51, mét Claire Michel en Valerie Barthelemy…

De Ballentent vind je aan de Parkkade in het Rotterdamse stadsdeel Veerhaven. Vanaf het Belgian House is het nog vijfhonderd meter naar de finish. De elite atleten passeren er 7 keer op de fiets en 4 keer in het lopen. Ook de andere categorieën passeren er meermaals, net zoals de age groupers op zondag die je er ook elke loopronde ziet voorbijkomen. Net zoals de finish is ook T2 vlakbij. 3athlon.be zal vanuit De Ballentent verslag uitbrengen gedurende drie dagen…

Meet en greet met elites voor Belgium3Team

Rotterdam MeetGreet Prachtig

Na een dag vol topsport en vlak voor ze er op zondag zelf aan mogen beginnen, houden de BTDF, Sportoase en 3athlon.be een meet & greet voor de age group atleten met de elites. We hebben samen met restaurant Prachtig (op het Willemsplein aan de voet van de bekende Erasmusbrug) een gezond menu opgesteld voor een walking dinner vanaf 19 u. Leden van het Belgium3Team die liever niet aan het buffet deelnemen, zijn vanaf 20 u. welkom om met onze elites wat te drinken. Voor de meet & greet is inschrijving verplicht via het formulier op 3athlon.be.