Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Waarom geen 3 olympiades?” – 3quest: Erwin Vanderplancke
3quest

“Waarom geen 3 olympiades?” – 3quest: Erwin Vanderplancke

Erwin Vanderplancke Alanya 2016

“Als papa Vlaams praatte, vond ik dat alleen maar grappig”

1. Sinds wanneer doe je aan triatlon en wat je is grootste doelstelling?

[dropcap]I[/dropcap]k ben begonnen met triatlon toen ik 13 jaar was. Op die leeftijd kon ik niet eens zwemmen. Ondertussen gaat me dat veel beter af. Mijn grootste doel is en blijft deelname aan de Olympische Spelen. Eerst is er Tokyo in 2020, maar waarom niet dromen van drie olympiades. 2024 en 2028 moeten toch ook nog kunnen, niet? 🙂

Erwin Vanderplancke Wuustwezel 2017 bike

2. Wat is jouw beste herinnering binnen de triatlonsport? En wat is je grootste ongemakkelijke moment?

[dropcap]M[/dropcap]ijn allermooiste moment is zeer recent mijn allereerste top-10 in een World Cup triatlon. In Cape Town dacht iedereen, ik ook, dat mijn wedstrijd voorbij was toen ik een mechanisch probleem had met mijn fiets. Maar het werd dus een top-10 finish. Het slechtste moment gebeurde ook dit jaar, in Gold Coast. Ik nam er deel aan de World Triathlon Series, fietste goed en zette als eerste de fiets in de wisselzone. Maar nadien kon ik absoluut niet op mijn normale niveau lopen. Het waren de langste 5 km van mijn leven…

Erwin Vanderplancke BK 2011

3. De naam Vanderplancke klinkt eerder Vlaams. Heb jij Vlaamse roots?

[dropcap]D[/dropcap]at klopt. Mijn papa is geboren in Brugge maar is al op jonge leeftijd naar Wallonië verhuisd. Toen ik nog erg jong was, heeft mijn papa nog geprobeerd mij Vlaams te leren spreken, maar ik vond dat alleen maar grappig. Als hij in het Vlaams begon te babbelen tegen mij, schoot ik elke keer in de lach. Na een tijdje heeft hij het dan maar opgegeven 🙂

Claire Erwin Valerie CDK Kitzbuhel MTR

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

In Rotterdam zit Valerie Barthelemy in ons team, tijd om haar eens wat beter te leren kennen:

1. België, de USA en nu weer België, hoe ben je hier opnieuw terechtgekomen en waarom?

2. Hoe voelt het om een ETU-cup te winnen en twee Belgische titels te pakken in één seizoen?

3. Hoe Amerikaans ben jij nog? Zijn er dingen die je mist uit de States?