Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Truyers en Van Houtem pakken winst in LD Nisramont
Van Houtem leidt voor Mets (foto: Picture Lore)
Nieuws

Truyers en Van Houtem pakken winst in LD Nisramont

Van Houtem leidt voor Mets (foto: Picture Lore)
Van Houtem leidt voor Mets (foto: Picture Lore)

Timothy Van Houtem domineerde zondag de long distance triatlon van La Roche in en rond Nisramont. Timo had een vrij goed zwemnummer, kwam erg snel vooraan aansluiten en ging er in de slotronde alleen vandoor op de fiets. In het lopen liep hij verder uit om een week na Gerardmer alweer sterk uit te pakken. Bij de vrouwen was Stefanie Adam onvoldoende hersteld van haar Ironmanzege in Vichy. En dus kregen we een open wedstrijd waarin Marjolein Truyers van start tot finish aan de leiding ging.

Marjolein kwam samen met Lies Vermont uit het water van de Barrage van Nisramont na 1500 meter zwemmen, maar al in de eerste kilometers van de 70 km fietsen ging ze er alleen van door. Leen Vanden Daelen nestelde zich op de tweede plaats en met Sweta Meersman op drie en een oprukkende Veerle D’Haese bleef het spannend. Truyers fietste ruim negen minuten weg en hoewel ze vooraf onzeker was of ze fysiek volledig in orde was om nog 15 km op een zwaar parcours te lopen, ging ook het laatste onderdeel vlot. Truyers pakte een verdiende overwinning met ruime voorsprong op Leen Vanden Daelen. Veerle D’haese pakte de derde plaats in van pechvogel Sweta Meersman die twee keer ten val kwam en met een slepend wiel kampte tijdens het fietsen.

Marjolein Truyers in Nisramont (foto: Picture Lore)
Marjolein Truyers in Nisramont (foto: Picture Lore)

Bij de mannen zaten de favorieten dicht bij elkaar na het zwemmen, met Lars Baeyens en Tom Mets op kop. Tijdens de 70 km fietsen namen Tom Mets en Timothy Van Houtem het voortouw. In een achtervolgend drietal kregen we Wouter Vander Mast, Whytic Priem en David De Grooff, maar niet ver daarachter rukten Quentin Dalaiden, Witze Vanhoutte en Benny De Schrooder op. In de 15 km lopen stond er geen maat op Timothy Van Houtem. Die was in de slotronde 40 seconden weggefietst van Tom Mets. De Belgische kampioen lange afstand keek na 1 ronde lopen al tegen een achterstand van twee minuten aan. Goud en zilver waren vanaf dan duidelijk, maar de strijd voor de derde podiumplaats werd nog erg spannend. Uiteindelijk haalde de Waalse triatleet Quentin Dalaiden het voor de deze week jarige Whytic Priem en Wouter Vander Mast.

“Gewonnen in mijn La Roche/Nisramont vandaag,” vertelt Timo. “Voor mijn doen heb ik goed gezwommen, inclusief een duik zoals “een orka die op pensioen is” (volgens de poepa). Ik was iets te onstuimig vertrokken op de fiets en dan toch gevoeld dat de wedstrijden van de voorbije weken er in hingen. En dus respect voor Belgisch kampioen Tom Mets die ontzettend sterk was en dat daags na de T3 series. In het lopen gelukkig voor de trailschoenen gekozen (bedankt voor de tip Wim De Doncker), t’was lastig vandaag maar heel blij dat ik La Roche voor de 3e keer kon winnen. Jammer genoeg verdwijnt ie van de kalender,” aldus Timo.

De eindwinst in de UrbanTriSports 3Series ging naar Stefanie Adam en Tom Mets.