Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Dij(c)k tot Dam 1 – De weg naar het WK
Frederik Van Dijck, onderweg naar Rotterdam (foto: Jim De Sitter)
Belgium3Team

Van Dij(c)k tot Dam 1 – De weg naar het WK

Frederik Van Dijck, onderweg naar Rotterdam (foto: Jim De Sitter)
Frederik Van Dijck, onderweg naar Rotterdam (foto: Jim De Sitter)
 
Vanaf 15 september begint het WK triatlon in Rotterdam. In de aanloop ernaartoe vroegen we aan Belgium3Team lid Frederik Van Dijck om ons dagelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van een age grouper voor, tijdens en na het WK. Onder de noemer Van Dij(c)k tot Dam krijg je hier zijn columns te lezen. De eerste gaat over de weg naar Rotterdam. “Mijn deelname aan het WK is toch vooral voor de ervaring en de sfeer, van parcours en supporters tot het eigen Belgium3Team en de elite-atleten…”
 
“Zondag 10 september, exact 1 week voor het WK Age Group te Rotterdam. De mensen van 3athlon.be vragen of ik regelmatig iets wil delen over mijn ervaringen voor en tijdens het WK Age Group in Rotterdam van komend weekend. Natuurlijk wil ik dat.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet per se speciaal heb toegewerkt naar het WK, omwille van allerlei redenen. De selectie kwam vorig jaar enigzins als een verrassing. Ik had in juni ook al de kans om aan twee EK’s deel te nemen en die pasten veel beter in mijn planning. In het verleden heb ik ook nooit wedstrijden in september gedaan, om in de zomerperiode ook andere dingen te kunnen doen.

2 weken Krinkel

Ik had er overigens niet direct op gerekend dat het WK pas zo laat ging vallen. Met net nog 2 weken Krinkel (massabivak van heel Chirojeugd Vlaanderen) achter de rug is de fysieke voorbereiding allerminst ideaal geweest. Dat wist ik natuurlijk op voorhand, en mijn deelname aan het WK is toch vooral voor de ervaring en de sfeer, van parcours en supporters tot het eigen Belgium3Team en de elite-atleten. In de loop van komende week zal ik vooral proberen om zo fris als een hoentje aan de start te komen om dan hopelijk vlot de wedstrijd af te werken. Ik ben benieuwd.”