Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gouden Eli Iwens en de andere Belgen in Chattanooga
Nieuws

Gouden Eli Iwens en de andere Belgen in Chattanooga

Eli Iwens 703 2017

Op het WK 70.3 Ironman heeft Eli Iwens alweer een topprestatie neergezet. De ouderdomsdeken van het Belgische triatlon, vorig jaar al wereldkampioen M75 op het WK Ironman in Hawaii, was ook dit keer de snelste van de M75 over de 70.3 afstand. Ook een pak andere Belgen deden het uitstekend.

Met de tiende plaats van Pieter Heemeryck bij de pro’s begon de dag al sterk voor de Belgen, maar nadien volgden nog een paar medailles. Michael Kirch pakte brons bij de M45 in 4u30’39. Bij de M60 was er zilver voor Rodolphe Von Berg (4u52’17), wiens zoon Rudy dertiende werd bij de pro’s. Maar de hoofdvogel schoot Eli Iwens af. De atleet van AATT, het triatlonteam van Aarschot, was de snelste van zeven 75-plussers. Hij pakte in 6u24’35 een nieuwe wereldtitel.

Eli Iwens Pieter Heemeryck CHattanooga

Niels Vande Casteele werd 8ste bij de M30 in 4u21’49. Bij de M35 pakte Francois Fouss de vijfde plaats in 4u22’51. Bert Verbeke werd ook vijfde, bij de M40. Hij deed 4u30’28 over de halve triatlon, een straffe prestatie zo kort na zijn tweede plaats in de Ironman van Vichy. 

Zaterdag mochten de vrouwen in een aparte wedstrijd aantreden. Zes Belgische triatletes haalden de finish in Chattanooga. Hierbij een overzicht van hun resultaten:

Chattanooga 2017 Women BEDe resultaten van de mannen waren maandag nog niet beschikbaar. Als we die hebben, krijgt u hier ook een overzicht van alle Belgische finishers…