Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maarten Seghers Europees age group kampioen
Nieuws

Maarten Seghers Europees age group kampioen

Belgische AG Almere 2017

Dit jaar durfde geen enkele Belgische pro-atleet het aan om mee te strijden voor de Europese titels in de Challenge Almere-Amsterdam, nochtans samen met Hawaii en Roth de oudste volledige triatlon ter wereld. Het was dan ook een superdruk weekend voor de pro’s, met onder andere het WK 70.3, de 70.3 van Ruegen en de Ironman van Wales. Gelukkig tekenden onze age groupers wel massaal present en zij tekenden voor negen Europese medailles, met op kop Europees kampioen age group Maarten Seghers, die 11de overall werd in 8u37’39.

In het interview met TV Oost vertelt Maarten dat hij deze Europese titel nog hoger inschat dan zijn brons vorig jaar op het WK Ironman in Hawaii omdat hij dit goud samen met zijn dochtertje Maria mocht vieren.

Corentin Aerts pakte goud bij de M20 (11u15’33). Voor Daan Geudens was er zilver bij de M25 in 9u13’07. Jan De Clercq greep net naast het podium in die categorie met een vierde plaats. 

Bij de M30 deden de Belgen het collectief sterk want naast winnaar Maarten Seghers knalden er nog drie Belgen naar de top-10. Mike Verbeke werd 5de, Ruben De Gendt 6de en Kenneth Vanthuyne 8ste. Ook in de M35 veel blije Belgen met Europees kampioen Jasper De Fre, een bronzen Bart Becquaert en Danny Mulder op 8. 

De eerste als papa

Voor Jasper De Fre was het zijn derde volledige triatlon maar wel de eerste als papa (van zoontje Miller). “Met dank aan mijn familie en vooral mijn vriendin Sinne heb ik de laatste maanden goed kunnen trainen. De wedstrijd ging redelijk vlot maar na 30 km lopen was het alleen nog de steun van de supporters die me richting finish bracht. Met een sub-9 pakte ik een personal best,” aldus Jasper die derde amateur overall was en 18de eindigde tussen de pro’s.

In de M40 categorie moest Stijn Roelens alleen het hoofd buigen voor de sterke Nederlander Guido Kwakkel. Die was drie minuten sneller dan Stijn, die in 9u13’20 het zilver pakte. Nico Joosten werd 7de en professor Jeroen Scheerder werd knap tiende. Geen medailles bij de M45, wel een tiende plaats voor Erwin De Hon. Maar bij de M50 was het wel weer raak. Christophe Quartier pakte brons in 10u01’31 en Stefan Creemers werd vierde. 

GETT-vrouwen op het appèl

Er was ook nog twee keer zilver bij de vrouwen met Viviane Renard die in de F40 categorie in 10u56’24 tweede werd en met GETT-atlete Marijke De Prez die in de F55 tweede werd in 11u38’46, achter de Nederlandse topper Geke Venema. Haar ploeggenote An Werst viel net naast het podium bij de F35 met een tijd van 11u33’11.