Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jeugd boven op memorial Kenneth Neyt in Brugge
Nieuws

Jeugd boven op memorial Kenneth Neyt in Brugge

Brecht Van Vooren podium Brugge 2017

Zondag stond aan het kanaal Damme-Brugge niet alleen een nieuwe manche van de Lotto jeugdcup op de agenda, er was ook de eerste sprinttriatlon Memorial Kenneth Neyt, ter ere van de dit jaar overleden triatleet van TBT. Katrien Maes en Brecht Van Vooren werden de eerste winnaars van deze nieuwe categorie. En in de jeugdwedstrijd kregen we telkens een spannend verloop.

Bij de Jeugd C was het Mathijs Globevnik (SP&O) die samen met Dries Cannaerts (KTT) als eerste het water verliet na 250 meter zwemmen. Een achtervolgend viertal volgde op 30 seconden bij de start van het fietsen. Drie atleten konden de aansluiting maken tijdens het fietsen waar Mathijs in het slot nog een klein gaatje moest laten richting T2. Zaoudi Gabriel (TTB) en Niels Kinget (TBT) gingen er meteen als een speer vandoor. Zaoudi won voor Niels en zijn teamgenoot Alexis Moreno.

Bij de meisjes was het Vera Van Dycke die er van bij de start alleen vandoor ging. Enkel Lizzy Langen en Laura Maes konden nog enigszins in de buurt blijven. De 5 km fietsen was wel naar de zin van deze 2 dames die opnieuw aansluiting konden vinden. In de afsluitende 1500 meter lopen wist Laura al snel komaf te maken met haar teamgenote, Lizzy Langen finishte als derde.

Lotte alweer sterk lopend

Bij de Jeugd B dames was het Axelle Verstepen (KTT) die samen met Rhune Vansteenkiste als eerste het water verliet, kort gevolgd door Elena Debouck (ITC). Zij kon door een snelle eerste wissel er alleen vandoor gaan op de fiets. Rhune Vansteenkiste (ITC) volgde bij het ingaan van T2 op zo’n 35 seconden. Verderop in de achtervolging was het Renée van Laarhoven (GETC) die samen met snelle loopster Lotte Vandekerckhove (NLT) de achterstand beperkt wisten te houden op 1 minuut voor de afsluitende 3 km lopen. Met een heel sterke loopprestatie ging Lotte nog over Rune en Elena en pakte ze zo de winst bij de B jeugd.

Tijdens de herenwedstrijd was het opnieuw uitkijken naar een duel tussen Wout Franco (TBT) en Antoine Vandenbroeck (TTB). Zij verlieten samen met Alban Troisfontaines (TRTS) het water met zo’n 30 seconden voorsprong op een achtervolgend viertal, sterke fietser Alec Segaert (ITC) en loopkanon Kobe Van Rie (GETT) volgden nog verderop. Alec kon nog de aansluiting maken met de achtervolgende groep maar voor Kobe was de achterstand na het zwemmen al te groot om nog de kop van de wedstrijd te zien. Vooraan was het Wout die als eerste T2 verliet maar werd al snel terug bijgebeend door Antoine die met zo’n 20 seconden voorsprong met de winst aan de haal ging. Alban finishte als derde voor eerstejaars B-jeugd Raf De Dobbelaere (SMO).

Kiveryn tegen Corthouts

In de Jeugd A-Junioren wedstrijd was het het Troy Kiveryn (SP&O) die wel zin had in een solo en alleen het water verliet met zo’n 30 seconden voorsprong op onder andere Mattias Van Eetvelt (TRIBI), Galliano Schoonbaert (TBT) en het Accent-Tribe duo Stef Corthouts en Elias Biesmans. Van Eetvelt moest al snel de rol lossen in de achtervolging maar op het einde van de eerste fietsronde had het drietal Troy te pakken. Met 1’20 voorsprong op Vince Van de Poel, die de 20 km fietsen grotendeels alleen moest afwerken, konden zij starten aan hun afsluitende 5 km. Na 1 loopronde was het nog Troy die als eerste door kwam maar nadien werd bijgehaald door Stef die solo naar de winst liep, Troy finishte tweede maar pakte hierdoor wel de winst bij de junioren. Vince van de Poel kwam nog zeer sterk opzetten en kon in de laatste honderden meters op en over Elias naar het podium lopen. Bij de Junioren werd het podium vervolledigd door Branco Francois (TTB) en Tristan Gerryn (NLT).

Ook de dameswedstrijd kende een minder brede bezetting door de drukke wedstrijdkalender. Het waren de NLT teamgenotes Sara Coulembier en Lisa Isebaert die elkaar tijdens het fietsen opzochten en zo een voorsprong van bijna 2 minuten konden uitbouwen op een achtervolgende groep. Beide dames konden zo naar de winst lopen, Lisa bij de Jeugd A en Sara bij de Junioren. In de achtervolgende groep streden Mies Bomans (ATRIAC), Deborah Colle (NLT) en Alexia Delheusy (TTB) in de afsluitende 5 km voor de andere podiumplekken. Daarin toonde Deborah zich de sterkste en finishte als tweede bij de junioren, Alexia en Mies bezetten de andere podiumplekken bij de Jeugd A. Verder in de achtergrond was het nog Lisa Tavernier (TBT) die de derde plaatst pakte bij de junioren.

Van Vooren tweede dag op rij

In de open wedstrijd stond er bij de dames geen maat op Katrien Maes die won voor thuisatlete Karlien De Waele en Camille Watteyne. Bij de heren werd de strijd voor het podium al in het zwemmen beslecht. Brecht van Vooren was goed gerecupereerd van de inspanningen van daags voordien in Nisramont, waar hij tweede werd achter Antoon Houben. Brecht haalde het voor Stan Vanwalleghem en Gianni Nauwelaers.