Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goetstouwers top-10 en Devliegher AG winnaar 70.3 Ruegen
Goetstouwers in de 70.3 IM Ruegen (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Goetstouwers top-10 en Devliegher AG winnaar 70.3 Ruegen

Stenn Goetstouwers Ruegen bike 2017

Aan de andere kant van de oceaan stond dan wel het WK Ironman 70.3 op het programma, ook in Europa sloeg het Ironman-circus opnieuw z’n tenten op, meer bepaald in het Duitse Ruegen. Bij de Pro’s kregen we met Stenn Goetstouwers een landgenoot aan de start. Met het Duitse geweld als Lange (3de Hawaii ’17), Frommhold en Bracht was de concurrentie meer dan stevig. En bij de age groupers kregen we het debuut in een 70.3 Ironman van Arne Devliegher…

De Tank van Wuustwezel tekende voor een evenwichtige wedstrijd waar hij constant binnen de top 10 meestreed. Als 6de kwam Stenn uit het water. Binnen de top 10 begon hij aan aan de afsluitende halve marathon en door in de slotkilometer nog over Frommhold te gaan, legde hij beslag op een stevige 9de plaats. De zege was er voor de thuisatleet Patrick Lange die met een verschroeiende 21 km van 1:11:51 z’n laatste concurrent ter plaats liet. Een andere Duitser Loeschke en de Pool Kalaszczynski mochten mee op het podium.

“Vandaag stond de laatste wedstrijd van mijn triatlonseizoen op het programma,” vertelt Stenn. “2 jaar terug kon ik in 70.3 Ruegen met een 4e plaats één van m’n beste resultaten tot nu toe behalen in een internationale wedstrijd en daarom leek me dit een ideale afsluiter. Het zwemmen startte net als toen in de Baltische zee. Al bleek tijdens de opwarming dat we deze keer niet alleen gingen zijn… Overal zaten kwallen! Omdat ik zo’n beest liever niet in mijn gezicht wou hebben, hield ik de opwarming al snel voor bekeken

Stenn Goetstouwers Ruegen 2017

Gelukkig verliep het zwemmen net zoals de voorbije wedstrijden super goed, lieten de kwallen ons met rust, en kon ik met de kopgroep uit het water komen. Na een mindere wissel zag ik dat er voor mij een groepje van 3 gevormd werd dat ik niet mocht laten rijden. 15 km lang reed ik tegen de limiet maar gelukkig slaagde ik erin om hierbij aan te sluiten. Na 2u07 over 90 km reden we met 4 de wisselzone binnen, kort gevolgd door een 2e groep.

De eerste kilometers van het lopen kon ik nog meestrijden voor een 6e plaats, maar het was al snel duidelijk dat er een paar frisser van de fiets kwamen en dat de conditie niet meer 100% is. Na een halve marathon in 1u19 kwam ik als 9e over de finish. Tijd voor een aantal weken rust nu om er nadien terug volop in te vliegen richting 2018,” aldus de 185-Sportoase-Vaillant atleet.

Indrukwekkend debuut

Arne Devliegher Ruegen703

Ook bij de AG hadden we een belangrijke pion in de strijd. LTTD atleet Arne Devliegher toonde in Deinze enkele weken terug met een 2de plaats dat hij meer dan klaar was om te knallen op deze halve afstand. Rond de 30ste positie sprong Arne van de fiets maar met zijn snelle loopbenen schoof hij nog heel wat posities op. Met een 11de looptijd eindigde hij finaal op de 16de plaats en nam daarbij de overwinning binnen zijn AG. Met deze prestatie graait hij meteen ook een ticket mee voor het WK Ironman 70.3 in 2018. We kijken dus met veel belangstelling uit naar zijn prestatie volgend jaar in Zuid-Afrika!

Banner_660x160px_WK_triathlon_v1