Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Het is gewoon – Wow! Zo voelt dat” – 3quest: Valerie Barthelemy
Zien we Valerie morgen opnieuw aan het feest?
3quest

“Het is gewoon – Wow! Zo voelt dat” – 3quest: Valerie Barthelemy

Valerie Barthelemy finish win Wuustwezel

Grote keuze aan koffiekoeken in België maakt veel goed

1. België, USA en opnieuw België… Hoe kwam je hier opnieuw terecht en waarom?

In maart 2016 ben ik beginnen werken met Bart Decru. Vanaf dat ik begonnen ben met triatlon is mijn doel altijd geweest om proberen te kwalificeren voor Tokyo 2020. Ik wist dat ik me serieus verder moest ontwikkelen om dichterbij dat doel te komen. De T3 Series, de nationale kampioenschappen en de Continental Cups in Europa waren uitstekende kansen om mijn draft-legal (stayeren-toegelaten) skills aan te scherpen. Bovendien is het altijd mijn droom geweest om dichter bij mijn familie in België te wonen. Ik ben opgegroeid met veel zomervakanties die ik doorbracht bij mijn neven in Nodebais (Beauvechain) en in Waver, dus ik koester mooie herinneringen aan die tijd in België. Al die redenen samen maakten dat ik dit jaar besloot om weer naar België te verhuizen.

Valerie Barthelemy

2. Hoe voelt het om een ETU Cup en 2 titels te winnen in hetzelfde seizoen?

Het is gewoon – Wow! Zo voelt dat 🙂 Ik was 15 jaar lang een competitiezwemmer in de States maar in die periode heb ik nooit een titel gewonnen. Vorig jaar werd ik 8ste in Vilvoorde tijdens de T3 en in Izegem op het BK was ik vijfde. Dit jaar hoopte ik stiekem op een podiumplaats, maar ik had nooit verwacht dat ik een kampioenschap zou winnen, laat staan dat ik beide Belgische titels zou pakken. Ik vertelde Bart na Vilvoorde dat als het seizoen nu gedaan zou zijn, ik gelukkig zou zijn met die sprinttitel. Om dan vervolgens de ETU van Wuustwezel te winnen en het BK kwart in Izegem, dat was echt ongelofelijk.

Valerie Barthelemy aan kop, voor haar Krug en Akershoek (foto: Ruben Vandevoorde)
Valerie Barthelemy aan kop, voor haar Krug en Akershoek (foto: Ruben Vandevoorde)

3. Hoe Amerikaans ben jij? Zijn er dingen uit de States die je mist?

Ik ben even Amerikaans als ik Belgisch ben 😉 Dat is het mooie aan een dubbele nationaliteit. Ik bracht het grootste deel van mijn jeugd door in verschillende delen van de wereld: USA, Frankrijk, Thailand. Dus ik vind een aantal van die ervaringen terug in mezelf. Wat ik het meest mist aan Amerika zijn de ‘Chocolate Brownies’ maar hier is er meer dan genoeg keuze in koffiekoeken om dat gemis te compenseren 😉

Valerie Barthelemy BK sprint 2017

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Het was een topseizoen voor mijn ploegmaatje Tom Mets, hoog tijd om hem eens aan de tand te voelen…

1. Na 10 mooie jaren van triatlon heb je dit jaar je eerste Belgische titel gewonnen. Hoe voelt dat?

2. Je vriendin Lore heeft zich pas gekwalificeerd voor Kona. Inspireert dit jou niet om de korte afstand te laten vallen en vol voor de long distance te gaan? En zie jij jezelf ooit in Hawaii meedoen?

3. Als je een ritje van 4 uur zou kunnen doen met een iconische triatleet (dood of levend), wie zou dat zijn?