Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laura Swannet opent WK met 20ste plaats
Nieuws

Laura Swannet opent WK met 20ste plaats

Laura Swannet Rotterdam

Nadat Kim Plovier en Piet Imschoot vijfde en zesde geworden waren bij de open paratriatlon WCPT-categorie mochten Kiara Lenaertz en Laura Swannet de spits afbijten op het WK bij de juniores meisjes. Door het slechte weer ’s ochtends werd de start van het WK paratriatlon met een uur uitgesteld en daardoor schoven alle andere wedstrijden ook op. Gelukkig scheen de zon bij de start van de juniores.

Kiara Lenaertz had geen super zwemnummer maar nestelde zich in een derde grote groep. Laura Swannet volgde iets verderop in een vierde groepje maar ze slaagde er in om in de derde ronde de aansluiting te vinden met het groepje van Kiara. Ondertussen was het Amerikaanse toptalent Taylor Knibb al alleen in de aanval gegaan. Zij won zoals verwacht het goud. De Britse Kate Waugh werd tweede en de Japanse Fuka Sega pakte het brons.

Onze Belgische meisjes liepen nog sterk, met Laura Swannet die aan een stevige inhaalrace bgon. Een knappe 20ste plaats was het gevolg. “We hadden gerekend op een top-30 voor Laura en gehoopt op een plaats in de eerste 24, dus dit is zeker een meevaller. En ook Kiara deed het goed,” aldus een tevreden bondscoach Nick Baelus. Kiara Lenaertz pakte een 33ste plaats.

Om 18 uur komen de mannen beloften in actie, met daarbij