9 medailles en 3 titels bij Age group WK in Rotterdam
Belgium3Team

Baumans Boeye Van Looveren

De wereldkampioenschappen kwart- en sprinttriatlon in Rotterdam leverden bij de Belgische age group triatleten een groot aantal medailles op, met Ruben Geys, Amber Rombaut en Axel Baumans op kop als nieuwe wereldkampioenen. In totaal pakte ons land vijf medailles op de kwartafstand en vier op de sprint. Alweer een reden tot feesten in het Belgian House vlakbij het parcours.

Het hoogtepunt van de dag viel laat in de namiddag te noteren. Op het WK sprint nestelden drie Belgen zich in de kopgroep bij de M20. Ze maakten onder elkaar uit in de spurt wie de titel zou pakken. Axel Baumans was daarbij de snelste voor Dieter Boeye en Jens Van Looveren. Een clean sweep voor het Belgium3Team.

Amber Rombaut pakte eerder dit jaar al een Europese titel in haar F18 age group. Deze keer waren de verschillen erg klein en dus moest de Itzu-atlete tot het uiterste gaan om het goud binnen te halen. Ze won in 2u10’50 en had nog 23 seconden over op de Australische Hailey Mason, die een stuk sneller liep dan Amber. De ontlading aan de aankomst was enorm groot.

Ook grote vreugde bij Ruben Geys, die in de M25 categorie het goud binnenhaalde na een sterke wedstrijd. Het bleef spannend tot aan de finish waar Ruben nog net 12 seconden overhield op de Brit Samuel Wade.

Louis Naeyaert was supertevreden met het brons in de M20 categorie. In zijn allereerste WK bevestigde hij de goede vorm van dit seizoen. Bij de F50 was er zilver voor Francoise Theate. Ludwig Lambrechts haalde brons bij de M55. Op de sprintafstand pakte Steven Scherpereel eveneens een bronzen medaille.

Het werden bijna tien medailles maar het WK sprint duurde 500 meter te lang voor de beste Belgische age grouper van de afgelopen jaren. Stephane Vander Bruggen, de Belgische Aussie, pakte de vierde plaats bij de M40 na lang tweede te liggen achter Richard Stannard. Bij de M50 greep Bart Dewitte op de kwart ook net naast het podium. Op 23 seconden van het brons werd hij vierde.

De komende dagen brengen we nog heel wat interviews met en verhalen van onze age groupers… De beleving was top voor hen en ook voor ons. Samen met Sportoase zorgde 3athlon.be voor de organisatie van het Belgian House en dat werd door zowel atleten als supporters erg gesmaakt. Zullen we dat ticket voor Gold Coast volgend jaar dan maar alvast boeken?…