Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft pakt eerste 70.3 Ironman zege
Nieuws

Verstuyft pakt eerste 70.3 Ironman zege

Katrien Verstuyft wint Weymouth

In het Britse Weymouth heeft Katrien Verstuyft voor een stunt gezorgd door haar allereerste 70.3 Ironman overwinning uit haar carrière te boeken. De Belgische kampioene op de lange afstand won de halve triatlon in 4u42’35. Met Kenneth Vandendriessche op drie bij de mannen werd het een topdag voor de Belgische triatleten.

Katrien Verstuyft (als achtste uit het water op drie minuten) kwam pas als vijfde van de fiets maar had tijdens de 90 km het verschil weten te beperken tot iets meer dan vier minuten. Ze begon sterk aan haar halve marathon en liep een voor een haar concurrentes in. Halfweg liep ze op de derde plaats en in de laatste vijf kilometer ging ze voorbij Nathalie Seymour. Die werd op 1’23 tweede achter Katrien. De Zweedse Joanna Soltysiak werd derde.

Kenneth VDD podium Weymouth

Bij de mannen sloot Kenneth Vandendriessche een goed seizoen af met een nieuwe podiumplaats. Hij moest deze keer na het fietsen nog zwaar aan de bak, nadat hij na de 1900 meter zwemmen meer dan vier minuten achterstand had. Pas als zesde van de fiets, op meer dan 7 minuten, werd het ook voor Kenneth een inhaalrace. Halfweg was het al duidelijk dat topfavoriet James Cunnama de zege zou pakken. De jonge verrassende Fransman Tom Lecomte liep nog twee minuten voor Kenneth maar dat laatste gat kreeg Kenneth niet meer dicht. Cunnama won in 4u02’32. Lecomte werd tweede en Kenneth pakte de derde podiumplaats in 4u10’13.