Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck 1 seconde te kort in Challenge Davos
Nieuws

Heemeryck 1 seconde te kort in Challenge Davos

Pieter heemeryck run Challenge Davos

We kregen eerder deze week al weinig bemoedigende beelden te zien van besneeuwde wegen in de buurt van Davos en op wedstrijddag werd het programma van de Challenge halve triatlon helemaal omgegooid. Door het uiterst slechte weer werd het zwemmen afgelast en de 90 km fietsen werden beperkt tot de klim van de Fluellapas. De afdaling werd geannuleerd, dus iedereen te voet naar beneden om individueel aan de halve marathon te beginnen. Omdat iedereen vrij kon starten in het lopen was het niet meer duidelijk wie op welke plaats lag. Na afloop bleek dat Pieter Heemeryck de tweede tijd had neergezet… slechts 1 seconde trager dan winnaar Thomas Steger.

“Een week na Chattanooga (waar Pieter vorig weekend de tiende plaats behaalde op het WK 70.3 – nvdr) wist ik dat ik niet te veel mocht verwachten. Zeker ook omdat de wedstrijd ook nog eens op hoogte plaatsvond en ik dit nog nooit had gedaan. Jammer ook dat het zwemmen werd afgelast want als de sterkere zwemmer van dit deelnemersveld viel er wel meteen een troef weg. Het fietsen verliep niet super, maar ik kon wel als derde bovenkomen. Eenmaal aan het lopen had ik wel vrij meteen een goed tempo te pakken, maar doordat de atleten zelf konden kiezen wanneer te starten kon je pas aan de finish te weten komen wie de wedstrijd ging winnen.

Pieter heemeryck Davos Challenge

 

Vandaag bleek ik 1 seconde te traag wat wel jammer was aangezien ik uiteraard graag had gewonnen, maar met een tweede plek neem ik heel veel punten voor de ranking mee huiswaarts en blijf ik in de running voor de eindoverwinning in de Challenge ranking. Nu een weekje bekomen na de drukke weken en dan staan er nog 3 wedstrijden op de planning dit jaar met de Challenge Mallorca, Challenge Sardinië  en in november normaal gezien nog de 70.3 Ironman van Bahrein waar ik mijn selectie voor het WK Ironman 70.3 – 2018 meteen wil bekrachtigen,” aldus Pieter.