Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
La Roche triatlon wordt offroad, in Trinatura circuit
Axel Zeebroek wint 111 van La Roche (foto: David Pintens)
Multisports

La Roche triatlon wordt offroad, in Trinatura circuit

Axel Zeebroek wint 111 van La Roche (foto: David Pintens)
Axel Zeebroek wint 111 van La Roche in 2015  (foto: David Pintens)

Sportevents kwam vandaag met groot nieuws. In 2018 zal er namelijk geen traditionele triatlon meer zijn over de lange afstand in La Roche. Begonnen als een 111 en later uitgegroeid tot een populaire, maar erg zware triatlon, moest Sportevents dit seizoen door wegenwerken in het centrum uitwijken naar Nisramont. En daar groeide het idee om in plaats van over de weg, van La Roche een cross-triatlon te maken. Samen met de andere offroad wedstrijden van Sportevents wordt La Roche onderdeel van het nieuwe Trinatura circuit. En ook de duatleten komen in La Roche aan hun trekken.

La Roche wordt onderdeel van een nieuw label van Sportevents: Trinatura. “Eerder hadden we al de Grand Raid van Nisramont, de Nisraman en over twee weken de Houffaraid,” vertelt Wim De Doncker. “Daar komt in 2018 de offroad triatlon van La Roche bij. Het wordt een pittige wedstrijd, vooral de long distance. Daarom dat we ook gaan voor een battle tussen de triatleten en de duatleten. De Hel van Kasterlee is de zwaarste winterwedstrijd ter wereld, wel onze Trinatura in La Roche moet de mannen van de Hel zeker aanspreken.

Op zondag 27 mei 2018 plannen we de eerste editie van de Trinatura La Roche, een offroad triathlon met 2 verschillende afstanden : een lange en een korte afstand. De Lange afstand wordt het koningsnummer en we presenteren jullie nooit geziene afstanden. Op het menu staan 2000m zwemmen, 50km mountainbike en 17km trailrunnen. Om de beleving van de atleet centraal te stellen doen we niet aan rondjes maar krijgen de atleten een 69km lang en uniek Ardennenparcours voorgeschoteld.

Ook de “kleine” afstand (1000m zwemmen, 28km MTB en 8km trailrunnen ) is niet van de poes en zal een ware uitdaging zijn. In onze ogen een perfecte voorbereiding op de Xterra triathlon in Namen op 9 juni!”

Donderdag 21 september gaan de inschrijvingen over voor de eerste manche van het nieuwe Trinatura circuit: de Grand Raid van Nisramont. Meer info vind je op de website van Sportevents.