Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lauryssen en Roelandt sterk in Damme
Nieuws

Lauryssen en Roelandt sterk in Damme

Inge Roelandt Damme

We hebben even getwijfeld wat we zouden brengen over de halve triatlon van Damme. Niet alleen de regen maar ook de chaos bij het laatste lopen met een verdwenen pijl en een ontbrekende seingever gaf flink wat voer tot discussie, met DSQ’s, herklasseringen en een hoop gefrustreerde atleten. Dat neemt niet weg dat Geert Lauryssen en Inge Roelandt straffe winnaars waren van een zware editie.

Ondanks de felle commentaren op social media waren de atleten het wel over één ding eens: het was een zware editie door de weersomstandigheden. Zwemmen in water van 15 graden en geen moment droog… In Damme maken ze er een strijd van tussen de triatleten en de duatleten. Met Geert Lauryssen kregen ze een hybride-atleet die van de twee sporten geniet, maar zaterdag wel als triatleet aantrad. Hij moest op de fiets een flink gat dichten op leiders Bart Colpaert, Kasper Lagae en Lowie Dewitte. Eens hen voorbij lag de weg naar de zege open. De 185-Sportoase-Vaillant atleet pakte verdiend de overwinning.

Geert Lauryssen Damme 2017

Inge Roelandt was duidelijk de sterkste bij de vrouwen. Ze had naar eigen zeggen één van haar beste wedstrijden ooit. “Het was een wedstrijdje om U tegen te zeggen door de aanhoudende regen… tijdens zwemmen, gedeeltelijk tijdens fietsen en terug gietende regen tijdens lopen. Dit was één van mijn beste wedstrijden ooit, zeker in het lopen. Nu nog even doortrainen richting Hel van Kasterlee,” aldus de 12B04 atlete.

Over de verdere ereplaatsen en de looptijden in onderstaande uitslagen gaan we het maar even niet hebben. En om positief te eindigen, zoals ook Kasper Lagae in zijn wedstrijdverslag zei: volgend jaar zullen er ongetwijfeld op dezelfde plaats tijdens het lopen vijf bordjes hangen en twee seingevers staan… 

Damme 2017