Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Liesbeth Wouters over haar WK: “Met de fiets over het hek”
Belgium3Team

Liesbeth Wouters over haar WK: “Met de fiets over het hek”

Liesbeth Wouters Rotterdam bike

Het viel ons zondag op dat bij de bijna 150 Belgische age groupers best wel veel vrouwen vertegenwoordigd waren. Eén van hen was Liesbeth Wouters, die in de F35 categorie op de kwartafstand deelnam. Liesbeth werd 46ste (van de 79 deelneemsters) in 2u32’40 maar haar netto-tijd had een stuk lager kunnen zijn. Na het missen van het keerpunt kwam ze met wat kunst- en vliegwerk weer over het hek op het parcours terecht. Lees hier haar verslag…

“Door het koude water van amper 16°C vreesde ik zondag voor een Doornik senario, waar ik al eerder eens bevangen werd door de koude. Dankzij thermisch ondergoed, thermische badmuts en 2 liter warm water in de wetsuit viel dat al bij al heel goed mee voor deze koukleum. En als de Brazilianen, Zuid-Afrikanen en Mexicanen in dat koude water kunnen zwemmen, moet ik dat ook kunnen… 🙂 Voor mij was het een goed zwemnummer. De eerste wissel was ok. Een technisch fietsparcours, dus niet echt mijn ding, dat had ik op de parcoursverkenning de dag ervoor al kunnen vaststellen. Focus op de staat van de weg en goeie bochten nemen waren mijn aandachtspunten.

DSQ is geen optie

Lieseth Wouters Rotterdam run

Misschien was die focus te groot, want daardoor miste ik het keerpunt om naar de tweede ronde te gaan. Het bord had ik zien staan, maar ik ging er vanuit dat we dan iets verder moesten afslaan. Ik wist dat het keerpunt ergens op het plein aan de brug was. Toen ik onderaan op het plein aankwam, merkte ik dat ik niet meer kon afslaan, dus vroeg ik daar aan de stewards waar het keerpunt was. Geen Engels, geen Nederlands… Van waar die kwamen, weet ik dus niet. Ze wisten zelf niet waar het keerpunt was en stuurden me door richting wissel. Ik vond het raar, maar het zou misschien gekund hebben dat het keerpunt toch op een andere plaats dan op het plein was?! 

In de bocht voor de wissel stelde ik vast dat het helemaal niet klopte. Opnieuw gestopt dus. De stewards die daar aan de cross-over stonden, hadden ook geen idee waar het keerpunt was en stelden voor dat ik zou binnenrijden. Maar ik moest en zou de tweede ronde rijden. Een DSQ was geen optie voor mij. Dan maar van het parcours af en via de gewone weg opnieuw naar het plein aan de brug. Daar aangekomen heb ik mijn fiets over het hek gezet en mijn tweede ronde toch nog gereden. Ondertussen waren we ongeveer 6 minuten verder, wat eigenlijk nog meevalt voor heel dit verhaal. Bij doorkomst op het plein na de tweede ronde merkte ik het keerpunt wel op. Maar was het vòòr het bord dat we moesten afslaan? 

Liesbeth Wouters Rotterdam run 2

Na de tweede ronde heb ik goed gewisseld en wat was ik blij dat ik toch nog aan mijn favoriete onderdeel kon beginnen. Ik heb goed gelopen en toch kunnen finishen in dit triatlonfeest. Mission accomplished en alweer iets bijgeleerd 🙂 Dank u wel aan al de Belgische supporters!! Jullie waren geweldig!”