Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van de Walle pakte eerste 70.3 Ironman podium
Nieuws

Van de Walle pakte eerste 70.3 Ironman podium

Vincent Van de Walle Pula run

In Kroatië hield dit weekend het Ironmancircuit ook een tussenstop. Met de Ironman 70.3 kwamen de agegroupers bij de heren opnieuw in de schijnwerpers want geen PRO-race dus maakten zij opnieuw een kans op een Ironmantitel. Vorig jaar ging Kjel De Hertog met de zege aan de haal en dit jaar had ons Belgenland met Vincent Van de Walle opnieuw een belangrijke pion in de strijd.

Doordat de Adriatische Zee er te wild bij lag werd het zwemnummer jammer genoeg geschrapt. De atleten moesten zich opstellen aan de Swim Exit om hen zo 1 per 1 in het veld los te laten. Vincent Van de Walle sprong als een van de eerste atleten op de fiets om zo te beginnen aan zijn 90 km strijd op de fiets. Meteen haalde de Team-Veldeman atleet enkel tegenstanders in om na 10 km op de 3de plaats te liggen net na het leidersduo. Vincent kreeg het gat evenwel niet toe en schakelde over naar zijn eigen tempo. Nog 1 atleet kon hem bijbenen en zo kwam hij als 4de de wissel binnen maar na een snelle wissel nam hij meteen de derde plaats terug.

Met z’n snelle loopbenen liep Vincent na 8 km op de 1ste plaats in de wedstrijd al moest er achteraf natuurlijk nog gerekend worden doordat alle deelnemers op een verschillende uur gestart waren. Blijven geven was de boodschap! In de 2de helft van de halve marathon zag Vincent nog de Sloveen Jure Majdic tot bij hem terugkomen om zo als 2de de prachtige finishlijn middenin het amfitheater te bereiken. De snelste tijd werd echter wel vanuit de achtergrond neergezet. De Duitser Stefan Haubner, die later gestart was, nam met de eindtijd van 03:46:32 zijn prestigieuze Ironman overwinning. Vincent Vandewalle viel maar één plaats terug waardoor de man uit Roeselare voor het eerst in zijn carrière van het Ironmanpodium mocht proeven. Naast de 3de plaats algemeen nam Vincent ook nog eens de overwinning binnen zijn eigen agegroup. Een enorme opsteker na het tegenvallende BK in Eupen eerder in augustus waarmee hij bewijst er terug helemaal te staan op deze halve afstand!

Vincent Van de Walle Pula finish

“Helaas werd het zwemmen geannuleerd door het wilde water,” vertelt Vincent. “Het feit dat dit een wedstrijd was zonder pro’s zal er waarschijnlijk wel toe geleid hebben dat de beslissing werd genomen om niet te zwemmen. Die start was iets apart maar ik liet het niet aan m’n hart komen. Meteen na de wissel kon ik heel wat atleten inhalen maar eenmaal op positie 3 werd mijn inhaalrace beëindigd. Het tweetal voor mij kreeg ik niet te pakken, ze zien rijden was het maximale wat er in zat. Ik heb dan maar m’n eigen tempo gekozen en m’n wattages blijven opvolgen. Op 70 km kwam er nog 1 atleet terug vanuit de achtergrond, iemand die dus zeker voor mij lag in de wedstrijd.

Gelukkig kende ik een snelle wissel en vond meteen de goede loopbenen. De vleugels werden des te groter toen ik te horen kreeg dat ik aan de leiding lag nadat ik de snellere fietsers een voor een kon inhalen. Virtueel lag ik wel op een 2de positie want blijkbaar was er een Duitse atleet in de achtergrond aan een ferme wedstrijd bezig. Op kilometer 13 kreeg ik wel een lichte klop van de hamer, krampen waren het verdict dus moest ik het tempo laten zakken. De Sloveen die als 2de eindigde haalde mij nog in maar daar bleef het gelukkig ook bij. Een 3de plaats algemeen en de overwinning in mijn agegroup geeft me toch wel een goed gevoel om er dit seizoen nog 1 keer voor te gaan. Waarschijnlijk tot in Torhout op het BK duatlon,” aldus Vincent.

Jurrie Van Waeyenberghe was de tweede Belg op de 24ste plaats, goed voor een 6de plaats in zijn age group. En bij de M60 was er Belgische age group winst voor Yves De Burbure De Wesembeek. Ook triatlonkoppel Bruno Roels en Wendy Hendrikx finishten in Pula.