Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers tweede op IM Emilia-Romagna
Tine Deckers pakte in 2017 zilver in de Ironman Emilia-Romagna (foto: Pieter Timmermans)
Nieuws

Tine Deckers tweede op IM Emilia-Romagna

Tine Deckers Emilia Romagna Ironman run

Voor het WK Ironman in Hawaii 2018 zijn ondertussen de eerste kwalificatiewedstrijden begonnen en Tine Deckers is er al vroeg bij. De Leuvense atlete wil zich in 2018 nog een keer tonen in Kona en trok, na een lang en mooi seizoen, zaterdag naar de nieuwe Ironman van Emilia-Romagna in Italië. Het leverde haar een tweede plaats op, alweer een mooie kers op de taart van een goedgevuld seizoen.

Tine zorgde in Emilia-Romagna voor een opmerkelijke prestatie. We zagen haar eerder dit seizoen als eerste richting eerste boei zwemmen in de Challenge van Geraardsbergen, maar om ook effectief als eerste uit het water te komen, is zeker niet van de gewoonte bij de Leuvense. Tine had een kleine voorsprong op Lucy Gossage en samen met de sterke Britse begon ze aan de 180 km fietsen. In de slotfase kreeg Tine een dipje en moest ze Lucy laten gaan. Het verschil liep op tot zes minuten.

Tine Deckers IM Emilia Romagna finish

In de marathon liep Tine nog redelijk vlot. Ze hield de dames achter zich op voldoende afstand en liep ook wat tijd in op Gossage. Die zag haar zege echter niet meer in gevaar komen. Lucy won in 9u06’39. In de laatste kilometers liet ook Tine het tempo wat zakken. Ze werd tweede in 9u13’35 op net geen zeven minuten van de winnares. Thuisatlete Marta Bernardi pakte de derde plaats.

Tine Deckers podium Emilia Romagna IM

Bij de mannen pakte Andreas Dreitz de overwinning in 8u03’27 voor Jens Petersen-Bach en Andrej Vistica.