Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel verbaast in Super League
Nieuws

Claire Michel verbaast in Super League

Claire Michel Super League Jersey

De Super League Triathlon is dit weekend aangekomen in Europa, meer bepaald op het Britse eiland Jersey. In deze competitie met het speciale format strijden opnieuw 25 heren en voor de eerste maal ook 25 dames onderling tegen elkaar. Ook wij Belgen kunnen met extra aandacht van dit evenement smullen want met Claire Michel bij de dames heeft ons land ook een atlete tussen het grote geweld. Ze liet zich op dag 1 meteen volop zien.

Op de eerste dag stond zaterdag de Triple Mix op het programma. Concept: 3 ultra korte triathlonwedstrijden (0,3 – 5 – 2) na elkaar waarna we de leiders kennen voor de slotmanche van zondag. Tussen iedere wedstrijd kunnen de atleten slechts 10’ recupereren wanneer ze terug het veld worden ingestuurd. Starten doen we met een traditionele Swim-Bike-Run om vervolgens over te gaan tot een Run-Bike-Swim om af te sluiten met een Bike-Swim-Run. Al even spectaculair als het format is ook het parcours dat in Jersey werd uitgetekend. Zwemmen gebeurt letterlijk dwars door de jachthaven, 1 lus van 300m tussen de luxejachten om er langs de ‘ramp’ terug uit te komen. Fiets- en looprondes gaan over dezelfde lus: 1km met heel wat draaien en keren, een technisch parcours waarbij het publiek het nodige spektakel vanop de eerste rij kan volgen. Maar nu over naar de wedstijd!

Beginnen doen we deze keer met de dames omdat wij Belgen met de start van Claire Michel ons het meest verbonden voelen. Om 16:00 doken 25 dames het water in. Met 3 dames kregen we een leiderstrio maar niet veel later zou de kopgroep op het fietsparcours ietwat omvangrijker worden, dit onder impuls van Claire Michel. Met 9 dames begonnen ze aan de laatste wissel. Claire was niet zo goed weg maar al snel was ze helemaal op dreef. Van achteruit haalde ze hele pak ik om zo helemaal tot vooraan te lopen. Samen met de Amerikaanse atlete Zafares en de Zwitserse Spirig ging ze de laatste recht lijn in om daar resoluut de leiding te nemen en als eerste over de streep te komen. So far, so good!

Race 2 kwam 10’ later en daar ontstond al snel een leidersviertal waarbij Claire Michel nog steeds aanwezig was. Het duo Zafares-Spirig ging op het technische parcours wild te keer en Claire moest het 2tal laten rijden. Solo dook ze als 3de het water in, haar minste onderdeel. Een achtervolgende groep van een 6-tal atletes waaronder de Nederlandse Klamer haalde haar bij maar de Belgische beet zich vast in de voeten om zo in de eerste achtervolgende groep de finish te overschrijden.

In de laatste race liet Claire zich meedrijven in de groep om zo niet te veel energie te verspelen richting het zwemmen. Met een zo klein mogelijke achterstand aan de laatste 2 km lopen beginnen was de opdracht. Claire slaagde in haar opzet, kende opnieuw een sterke run en toont op het Britse eiland dat ze een plaats heeft binnen de wereldtop. In de eindspurt om de vierde plaats moest ze het onderspit delven maar met een 5de plaats tekent de Belgische atlete voor een straffe prestatie. Benieuwd wat dat zondag zal geven!

Bij de mannen werd na de eerste race al snel duidelijk dat het een driestrijd zou worden tussen Murray-Brownlee (Jonathan) – Blummenfelt. De drie atleten bleven de wedstrijd domineren en ging zo samen de afsluitende run in van de 3de race. Jonathan Brownlee knoeide in die laatste wissel met z’n schoenen waardoor hij het tweetal moest laten gaan. Ondanks een sterk oprukkende Schoeman kon hij als 3de deze openingsdag afsluiten. Tussen Murray en Blummenfelt ging het er ontzettend hard aan toe. Vanaf de eerste meter werd het de eindspurt van 2km richting finish. Murray, de winnaar van de eerste serie op het eiland Hamilton (AU) , kraakte en moest de Noor laten gaan. Blummenfelt die vorige week 2de werd op de ITU Grand Final in Rotterdam nam zo de volle 25 punten en gaat zo als leider van start op de slotdag van dit Super League event in Jersey.

Zondag staat de ‘Eliminator’ op het programma. Opnieuw 3 korte wedstrijden waarbij na iedere wedstrijd 5 atleten afvallen. Op het einde van de dag worden het totaal aantal punten opgeteld waarbij we weten wie als winnaar het Britse eiland kan verlaten en wie als leider naar de volgende bestemming mag trekken binnen het Super League klassement.